joi, mai 2, 2024

Turcia: Povestea copilei de doi ani, Ayșe Sena, care suferă de sindromul Down victimă colaterală a prigoanei

Persecuțiile și nedreptăţile declanşate de regimul Erdogan asupra simpatizanților Mișcării Hizmet, nu țin cont că e vorba despre copii, femei, bătrâni și bolnavi. După puciul eșuat din 15 Iulie, operaţiunea de prigonire a membrilor mişcării continuă şi se înteţesc.

Ele sunt cunoscute îndeobşte sub numele de „Vînătoarea de vrăjitoare” preluând probabil în puţină cunoştinţă de cauză exemplul prigonirilor declanşate în Evul mediu asupra acelor femei care se ocupau cu Vrăjitoria.

Pe site-ul magduriyetler.com găsim povestea unei fetițe,o poveste care a cutremureat inimile oamenilor care au conştiinţă.

Ayșe Sena, o fetiță de nici doi ani care suferă de sindromul Down.

Pe data de 7 Octombrie 2016, tatăl fetiței, T.B. a fost reținut și trimis în arest la Penitenciarul Silivri. Încă nu împlinise doi ani, Fetița, Ayșe Sena, încă nu împlinise doi ani. A rămas doar în grija mamei să se lupte cu boala severă. Biata fetiță nu suferă numai de această boală. Pe 8 Iunie 2016, Facultatea de Medicină Cerrahpașa din Istanbul a diagnosticat-o cu Sindromul Down, retardare mentală si dezvoltarea motorie cu întărziere. Pe de altă parte, pe data de 11 Aprilie, Spitalul ,,Avcilar Hospital” din Istanbul au diagnosticat-o cu Sindromul Down și boală de inimă pulmonară, raportând ,,Ayșe Sena, pentru a putea trăi trebuie să se afle sub îngrijirea mamei”.

AU DESPĂRȚIT-O ȘI DE MAMĂ

Tragedia nu se termină aici. Pe data de 23 Noiembrie 2016, mama fetiței, R.B., a fost arestată și reținută 20 de zile, după care judecătoria a trimis-o la centru de arest preventiv Bakirkoy. Judecătoria a arestat-o pe mama copilei fără să țină cont de rapoartele investigațiilor și ale medicilor, de acea preţioasă indicaţie a medicilor: ,,Are nevoie de îngrijirea mamei ”.

În cazul acestei familii persecutate nu sunt arestați numai părinții, guvernul Erdogan practic o pedepsește și pe micuţa Ayșe Sena un copil atât de bolnav.

Pe 23 Ianuarie 2017, Ayșe Sena a fost internată și ținută sub terapie intensivă timp de 20 de zile la spitalul Medlife din Istanbul. Copila a fost internată sub diagnosticul ,,Insuficiență renală acută, insuficiență respiratorie acută, acidoză, pneumonie bacteriană, pneumonie, insuficienta cardiacă, hipotiroidism, insuficiență cardiacă congestivă, Pneumonită solidă și septicemii lichide, hipertensiune pulmonară primară depinde de nou-născut, insuficiența cardiacă, sindromul Down”.

După 20 de zile ea a a fost externată dar tratamentul pentru bolile cronice continuă…


Sursa: http://magduriyetler.com/2017/02/16/down-sendromlu-kalp-hastasi-ayse-sena-bebek-annesini-bekliyor/

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.