miercuri, mai 1, 2024

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, la Berlinală

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj la Berlinală, pentru pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer.

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a câştigat, sâmbătă seară, Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, la Festivalul de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montaj.

Bunescu, are 47 de ani şi a realizat montajul şi pentru alte filme premiate de-a lungul timpului: „Poziţia copilului”, „Amintiri din Epoca de Aur”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Moartea Domnului Lăzărescu”.Filmul lui Călin Peter Netzer a avut, vineri seară, proiecţia oficială în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, după ce dimineaţă a avut o vizionare pentru presă. Ambele s-au încheiat în aplauzele celor din sală.

Personajele principale, Toma și Ana, sunt interpretate de actorii Mircea Postelnicu și Diana Cavallioti.Pelicula „Ana, mon amour” va intra în cinematografele din România din 3 martie.

BERLINALA 2017Ursul de Aur: filmul ungar ‘On body and soul’ în regia lui Ildiko Enyedi

Ursul de Argint pentru cea mai bună regie: finlandezul Akis Kaurismaki pentru filmul ‘Toivon tuolla puolen” (”The Other Side of Hope’).Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu: chilianul Sebastian Lelio, pentru filmul ‘A Fantastic Woman”.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare masculină: austriacul Georg Friedrich.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare feminină: coreeanca Kim Minhee.

Marele Premiu al Juriului: ”Felicite”, peliculă franco-senegaleză, în regia lui Alain Gomis.

Ursul de Argint pentru cel mai bun documentar: palestinianul Raed Andoni pentru „Istiyad Ashbah” (”Ghost Hunting”).

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.