sâmbătă, mai 4, 2024

Două luni pentru a răspunde îngrijorărilor CE

Răzvan Horațiu Radu (MAE): Avem o procedură de infringement, prin prima ei etapă – punere în întârziere

Agentul guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE, Răzvan Horațiu Radu, subsecretar de stat în MAE, a afirmat la Parlament că există pentru România o procedură de infringement, prin prima ei etapă, numită punere în întârziere – comunicată miercuri de Comisia Europeană, care vizează Legea 150/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

„Mai exact este vorba de o procedură de punere în întârziere, comunicarea am primit-o astăzi (n.r. miercuri). România va avea la dispoziție două luni în care să răspundă îngrijorărilor Comisiei. Nu am apucat încă să vedem toate detaliile Comisiei, pentru că undeva în cursul serii vom primi toate aspectele semnalate. Nu sunt însă niște noutăți pentru noi pentru că încă de anul trecut am primit din partea Comisiei Europene o serie de solicitări. Erau practic două trei articole din lege care ridicau o serie de îngrijorări, însă din punctul nostru de vedere această dezbatere este o oportunitate pentru a reuși să avem un cadru legislativ adecvat, articulat și conform atât intereselor economice interne pe de o parte, dar și exigențelor legislației europene pe de altă parte. Vreau să subliniez că avem o procedură de infringement prin prima ei etapă care se numește punere în întârziere”, a afirmat miercuri la Senat Răzvan Horațiu Radu, care a participat la o masă rotundă organizată de Comisia de afaceri Europene și Comisia de agricultură din Senat.

Masa rotundă are ca scop elaborarea unui punct de vedere referitor la necesitatea evitării unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor României de stat membru al Uniunii Europene, ca urmare a adoptării Legii nr. 150/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

„Din punctul nostru de vedere, este o oportunitate foarte bună care se pliază foarte bine cu dezbaterea de astăzi și vom avea posibilitatea să avem un cadru legal foarte bun și în concordanță cu exigențele Comisiei Europene.

„MAE, prin absolut toți experții pe care îi avem în domeniu, suntem la dispoziția Parlamentului suntem și la dispoziția colegilor de la celelalte instituții de linie pentru a se creiona dispozițiile legale cele mai bune”, „sunt două-trei chestiuni care urmează a fi analizate”.

„E posibil ca ele să nici nu rămână, ca urmare a punctului nostru de vedere. Noi nu am văzut încă care e conținutul solicitării CE”, a subliniat Radu în cadrul dezbaterii. Agerpres, mae.ro

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.