30 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Carnaj tip ISIS: 70 de morți într-un sanctuar sufit în sudul Pakistanului

Pakistanul a lansat vineri o vastă operațiune de securitate vineri, a doua zi după un atentat sinucigaș, care a făcut cel puțin 70 de morți într-un sanctuar sufit în sudul țării, relatează AFP.

Atacul, revendicat de gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic, a fost comis într-un sanctuar dedicat sfântului sufit Lal Shahbaz Qalandar în orașul Sehwan, la circa 200 km nord-est de Karachi, oraș-port în sudul țării.

Pakistan: Doliu și securitate întărită după atacul împotriva unui sanctuar sufit

 

„Forțele de securitate federale și regionale, precum și poliția au lansat în zori o operațiune în toată țară și numeroși suspecți au fost arestați în diferite orașe”, a declarat pentru AFP un responsabil guvernamental sub rezerva anonimatului.

Operațiunea va continua și în zilele următoare, a adăugat el.

Cel puțin 18 „teroriști” au fost uciși în cursul nopții în cadrul operațiunilor în provincia Sindh, au indicat la rândul lor reprezentanți ai trupelor speciale din cadrul Ministerului de Interne. Alți șapte a fost uciși în nord-vestul țării, potrivit poliției din orașul Peshawar.

La Sehwan, primii experți în medicină legală au sosit vineri dimineață la locul tragediei, izolat de poliție.

Terenul sanctuarului era încă pătat cu sânge și acoperit de sfărâmături, încălțări și biberoane abandonate. Cel puțin 20 de copii ar putea figura printre victime, potrivit șefului unei unități medicale din Sehwan, Moeen Uddin Siddiqui.

În pofida acestei scene teribile, la ora 03:30 dimineața (22:30 GMT joi), agentul de pază al sanctuarului și-a făcut un punct de onoare din a face să răsune ca în fiecare zi clopotul sitului, declarând pentru AFP că refuză „să se plece în fața teroriștilor”.

Provincia Sindh, unde se află Sehwan, a anunțat trei zile de doliu.

 

Atacul împotriva sanctuarului a intervenit după un început de săptămână deja însângerat pentru Pakistan, cu o serie de atentate efectuate de talibanii pakistanezi în mai multe orașe ale țării.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.