duminică, mai 12, 2024

TURCİA: Fapte de viaţă din persecuţiile faţă de membrii Hizmet

O femeie s-a dus să-și viziteze soțul în penitenciar. Ea a fost arestată, împreună cu copilul pe care îl ţinea în braţe.

Persecuțiile la care sunt supuşi oamenii nevinovați ai Mișcării Hizmet în cadrul amplei campanii de urmărire şi denigrare a acestora în urma tentativei de puci din 15 iulie 2016, au atins nivelul discriminării sociale. Un exemplu: Ayfer Yavuz, a fost reținută și dusă în arest după ce şi-a vizitat soţul în penitenciar împreună cu copiii ei.

Soțul ei, Emre Yavuz, este una din victimele operațiunii declanşate de urmărire, întemniţare şi prigonire. El a fost arestat înainte cu puțin timp înainte de clipa în care soţia sa a născut. Pentru că nu și-a văzut copilul nou născut, soția sa a vrut să-și viziteze soțul și să-i arate copilul.

Ayfer Yavuz a fost maltratată şi supusă unor tratamente inumane de către autorități.

Pe data de 23 Ianuarie, Ayfer Yavuz (împreună cu fetița sa de 4 ani și bebelușul de 4 luni şi jumătate), și-a luat bilet de avion cu escală cu destinația Muğla – Kars. Ea a ajuns la ușa penitenciarului din provincia Kars, după care a trecut prin controale pentru a intra în sala de vizită. În acel moment ea a fost reținută de către autorități și dusă la judecătoria din provincial Igdir. Acum, Ayfer Yavuz împreună cu bebelușul de patru luni şi jumătate, se află sub arest la penitenciarul din Kars categoria T. Fetița de 4 ani, Zeynep, a fost dusă la bunicului ei, Huseyin Yavuz.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.