marți, iulie 23, 2024

70 de ani de la înfiinţarea Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”

Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”, de la a cărui înființare se împlinesc 70 de ani, demonstrează că România are un loc relevant pe harta europeană a cercetării, a transmis, marți, președintele Klaus Iohannis.

„Institutul este un exemplu de urmat în ceea ce privește aducerea cercetării medicale din România mai aproape de structurile de cercetare consacrate la nivel european, contribuind la valorificarea potențialului în domeniul cercetării medicale și la creșterea competitivității științei românești. Alături de rezultatele obținute în cercetare, este de apreciat faptul că acestea sunt transpuse în practică, la cel mai înalt nivel, în cadrul unor secții unice în profilul specialității — de la secția de chirurgie endocrină la cea de terapie nucleară sau secția de endocrino-pediatrie. (…)

 „România are un potențial extraordinar de creștere și dezvoltare, iar exemplul Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” demonstrează faptul că avem un loc relevant pe harta europeană a cercetării, pe care îl putem consolida în viitor”,(din mesajul transmis de şeful statului).

 

Iohannis felicită echipa Institutului atât pentru „profesionalismul din activitatea de zi cu zi în interacțiunea cu pacienții, cât și pentru activitatea de cercetare și contribuția la dezvoltarea domeniului prin proiectele derulate, prin formarea de specialiști de profil, precum și prin investițiile realizate în infrastructura de cercetare”.

Institutul-National-de-Endocrinologie-Dr.-CI-Parhon-300x201

„Viziunea asumată a Institutului, sănătatea și bunăstarea populației, constituie resursa fundamentală de afirmare a capitalului uman, este o viziune care stabilește un standard de excelență onorat cu succes pe parcursul acestor 70 de ani de existență”, afirmă președintele Iohannis.

„Inițiativele și investițiile realizate de către Institut de-a lungul anilor contribuie la creșterea atractivității științei pentru tineri și la creșterea apetitului pentru inovare. Dincolo de beneficiile directe care derivă din investițiile în cercetare și dezvoltare, astfel de inițiative vin și în întâmpinarea cercetătorilor români care se specializează în afara țării și oferă o alternativă celor care doresc să urmeze o carieră în domeniu în România”.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,