joi, mai 13, 2021

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Șase primării sunt acuzate de furnizarea ilegală de pașapoarte de serviciu, cunoscute și sub numele de pașapoarte gri, care sunt în mod normal date funcționarilor publici atunci când sunt repartizați să călătorească în străinătate pentru afaceri oficiale. Deținerea unui pașaport gri permite deținătorilor să călătorească în multe țări fără a fi nevoie de viză.

Într-o declarație de luni, ministerul a declarat că primăriile din Gömeç, Gölbașı, Yeșilova, Yerköy, Suruç și Korgan au trimis oameni în străinătate în cooperare cu organizațiile societății civile sub pretextul „dansulu, spectacole, tururi culturale sau programe pentru tineri. ”

Astfel, ministerul a declarat că reglementările care permit municipalităților să ofere pașapoarte gri persoanelor au fost suspendate pentru a preveni abuzul în continuare până la adoptarea unei noi legislații.

Mai mult, ministerul de interne a lansat o anchetă asupra celor peste 40 de persoane care nu au s-au mai întors în Turcia după ce au participat la un atelier intitulat „Creșterea indivizilor conștienți de mediu”, organizat de compania germană Mega Kilit GmbH între 15 și 27 septembrie 2020.

Doar doi participanți  s-au mai întors în țară, mai exact viceprimarii Yeșilyurt Șahin Özer și Bekir Karakuș.

Conform primăriei cei doi au fost concediați, miercuri, „pentru a facilita buna desfășurare a anchetei”.

Trei din cele șase municipalități sunt conduse de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP),  iar altul de Partidul İYİ și una este guvernată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare