vineri, decembrie 2, 2022

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Șase primării sunt acuzate de furnizarea ilegală de pașapoarte de serviciu, cunoscute și sub numele de pașapoarte gri, care sunt în mod normal date funcționarilor publici atunci când sunt repartizați să călătorească în străinătate pentru afaceri oficiale. Deținerea unui pașaport gri permite deținătorilor să călătorească în multe țări fără a fi nevoie de viză.

Într-o declarație de luni, ministerul a declarat că primăriile din Gömeç, Gölbașı, Yeșilova, Yerköy, Suruç și Korgan au trimis oameni în străinătate în cooperare cu organizațiile societății civile sub pretextul „dansulu, spectacole, tururi culturale sau programe pentru tineri. ”

Astfel, ministerul a declarat că reglementările care permit municipalităților să ofere pașapoarte gri persoanelor au fost suspendate pentru a preveni abuzul în continuare până la adoptarea unei noi legislații.

Mai mult, ministerul de interne a lansat o anchetă asupra celor peste 40 de persoane care nu au s-au mai întors în Turcia după ce au participat la un atelier intitulat „Creșterea indivizilor conștienți de mediu”, organizat de compania germană Mega Kilit GmbH între 15 și 27 septembrie 2020.

Doar doi participanți  s-au mai întors în țară, mai exact viceprimarii Yeșilyurt Șahin Özer și Bekir Karakuș.

Conform primăriei cei doi au fost concediați, miercuri, „pentru a facilita buna desfășurare a anchetei”.

Trei din cele șase municipalități sunt conduse de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP),  iar altul de Partidul İYİ și una este guvernată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.