vineri, aprilie 15, 2022

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Șase primării sunt acuzate de furnizarea ilegală de pașapoarte de serviciu, cunoscute și sub numele de pașapoarte gri, care sunt în mod normal date funcționarilor publici atunci când sunt repartizați să călătorească în străinătate pentru afaceri oficiale. Deținerea unui pașaport gri permite deținătorilor să călătorească în multe țări fără a fi nevoie de viză.

Într-o declarație de luni, ministerul a declarat că primăriile din Gömeç, Gölbașı, Yeșilova, Yerköy, Suruç și Korgan au trimis oameni în străinătate în cooperare cu organizațiile societății civile sub pretextul „dansulu, spectacole, tururi culturale sau programe pentru tineri. ”

Astfel, ministerul a declarat că reglementările care permit municipalităților să ofere pașapoarte gri persoanelor au fost suspendate pentru a preveni abuzul în continuare până la adoptarea unei noi legislații.

Mai mult, ministerul de interne a lansat o anchetă asupra celor peste 40 de persoane care nu au s-au mai întors în Turcia după ce au participat la un atelier intitulat „Creșterea indivizilor conștienți de mediu”, organizat de compania germană Mega Kilit GmbH între 15 și 27 septembrie 2020.

Doar doi participanți  s-au mai întors în țară, mai exact viceprimarii Yeșilyurt Șahin Özer și Bekir Karakuș.

Conform primăriei cei doi au fost concediați, miercuri, „pentru a facilita buna desfășurare a anchetei”.

Trei din cele șase municipalități sunt conduse de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP),  iar altul de Partidul İYİ și una este guvernată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.