duminică, iulie 25, 2021

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Șase primării sunt acuzate de furnizarea ilegală de pașapoarte de serviciu, cunoscute și sub numele de pașapoarte gri, care sunt în mod normal date funcționarilor publici atunci când sunt repartizați să călătorească în străinătate pentru afaceri oficiale. Deținerea unui pașaport gri permite deținătorilor să călătorească în multe țări fără a fi nevoie de viză.

Într-o declarație de luni, ministerul a declarat că primăriile din Gömeç, Gölbașı, Yeșilova, Yerköy, Suruç și Korgan au trimis oameni în străinătate în cooperare cu organizațiile societății civile sub pretextul „dansulu, spectacole, tururi culturale sau programe pentru tineri. ”

Astfel, ministerul a declarat că reglementările care permit municipalităților să ofere pașapoarte gri persoanelor au fost suspendate pentru a preveni abuzul în continuare până la adoptarea unei noi legislații.

Mai mult, ministerul de interne a lansat o anchetă asupra celor peste 40 de persoane care nu au s-au mai întors în Turcia după ce au participat la un atelier intitulat „Creșterea indivizilor conștienți de mediu”, organizat de compania germană Mega Kilit GmbH între 15 și 27 septembrie 2020.

Doar doi participanți  s-au mai întors în țară, mai exact viceprimarii Yeșilyurt Șahin Özer și Bekir Karakuș.

Conform primăriei cei doi au fost concediați, miercuri, „pentru a facilita buna desfășurare a anchetei”.

Trei din cele șase municipalități sunt conduse de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP),  iar altul de Partidul İYİ și una este guvernată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet...

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist