Zaman Romania

Ziaristul Can Dundar: “Nu mă pot preda în fața sistemului judiciar actual”

Redactorul șef al publicației Cumhuriyet, Can Dundar a demisionat. În ultimul articol acesta a scris „Am luat decizia de a nu mă preda în fața sistemului judiciar actual.”, până când nu se va ridica starea de urgență.

În urmă cu un an și jumătate, pe data de 9 februarie 2015, ziaristul Can Dundar a demisionat din funcția de redactor șef al cotidianului opozant Cumhuriyet. La o zi după tentativa de lovitură de stat eșuată, jurnalistul a precizat că doi dintre judecătorii care au hotărât eliberarea acestuia din arest au fost reținuți. Dundar menționa „Să ai încredere în justiție acum ar fi ca și cum ți-ai tăia capul la ghilotină. De acum încolo în fața noastră va fi guvernul și nu instanța de judecată. Din acest motiv, până când nu se ridică Starea de Urgență, am luat decizia de a nu mă preda în fața justiției.”

Redactorul șef al ziarului Cumhuriyet, Can Dundar s-a mutat în urmă cu 3 luni în Germania după ce a fost condamnat cu 5 ani şi zece luni pentru dezvăluire de secrete de stat.

Acesta a publicat în anul 2014 un articol şi o înregistrare video care acuzau serviciile secrete că au livrat arme rebelilor islamiști din Siria.