sâmbătă, februarie 4, 2023

WeChat Pay din China a fost lansat pe aeroportul din İstanbul

WeChat Pay din China, condusă de gigantul tehnologic chinez Tencent a fost lansat, marți în Turcia, informează Turkish Minute.

Ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy a declarat că serviciul de plată este oferit mai întâi pe aeroportul din İstanbul și că ulterior va fi folosit în diferite părți ale țării.

În timpul ceremoniei online, Ersoy a susținut că Turcia este o destinație importantă pentru turiștii chinezi și că sistemul va face vizita călătorilor chinezi în Turcia mai confortabilă.

Cui Wei, consulul general chinez din Istanbul, a declarat că proiectul a consolidat și mai mult cooperarea economică dintre cele două țări.

Anul trecut, 426.000 de turiști chinezi au vizitat Turcia, cu o creștere de 8,2 la sută de la an la an.

WeChat Pay a fost introdus în Turcia cu un efort comun al filialei turce a Băncii industriale și comerciale din China (ICBC) și Tencent, potrivit unui comunicat de presă emis după ceremonie.

Ce a interzis guvernul turc?

Turcia a interzis Paypal, un alt sistem digital de plăți terță parte, în 2016. De asemenea, guvernul turc a interzis, săptâmâna trecută, folosirea Watshupp și Netflix de către fucționarii publici pentru interesele profesionale. 

La sfârșitul luni iulie, parlamentul a adoptat o nouă lege conform căreia companii de social media, precum Facebook și Twitter vor avea reprezentanți în Turcia, care au sarcina de a trata plângeri cu privire la conținutul de pe platformele lor. 

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.