vineri, martie 29, 2024

WeChat Pay din China a fost lansat pe aeroportul din İstanbul

WeChat Pay din China, condusă de gigantul tehnologic chinez Tencent a fost lansat, marți în Turcia, informează Turkish Minute.

Ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy a declarat că serviciul de plată este oferit mai întâi pe aeroportul din İstanbul și că ulterior va fi folosit în diferite părți ale țării.

În timpul ceremoniei online, Ersoy a susținut că Turcia este o destinație importantă pentru turiștii chinezi și că sistemul va face vizita călătorilor chinezi în Turcia mai confortabilă.

Cui Wei, consulul general chinez din Istanbul, a declarat că proiectul a consolidat și mai mult cooperarea economică dintre cele două țări.

Anul trecut, 426.000 de turiști chinezi au vizitat Turcia, cu o creștere de 8,2 la sută de la an la an.

WeChat Pay a fost introdus în Turcia cu un efort comun al filialei turce a Băncii industriale și comerciale din China (ICBC) și Tencent, potrivit unui comunicat de presă emis după ceremonie.

Ce a interzis guvernul turc?

Turcia a interzis Paypal, un alt sistem digital de plăți terță parte, în 2016. De asemenea, guvernul turc a interzis, săptâmâna trecută, folosirea Watshupp și Netflix de către fucționarii publici pentru interesele profesionale. 

La sfârșitul luni iulie, parlamentul a adoptat o nouă lege conform căreia companii de social media, precum Facebook și Twitter vor avea reprezentanți în Turcia, care au sarcina de a trata plângeri cu privire la conținutul de pe platformele lor. 

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.