Zaman Romania

Web Summit

Inteligența Artificială (AI) poate avea o aplicație practică pe termen mediu și scurt, ca accelerator al dezvoltării științifice, au subliniat în cadrul congresului tehnologic Web Summit de la Lisabona mai mulți experți din acest domeniu.Jerome Pesenti, președintele BenevolentTech, o companie dedicată procesului de investigare și transformare a științei cu ajutorul acestei tehnologii, a abordat frontal acest subiect care naște atâtea controverse.

„Ori este o utopie optimistă, ori o amenințare mortală”, a rezumat Pesenti, care a abordat la această conferință mai multe teme cheie privind AI și a demontat câteva mituri, precum cel potrivit căruia mașinile vor prelua controlul asupra lumii sau vor ocupa toate locurile de muncă deținute de oameni.

Contrar acestei viziuni negative, expertul a explicat că AI va suscita schimbări în relația pe care o avem cu mașinile, printr-o adaptare a oamenilor la sisteme, nu invers. Va ajuta de asemenea la ameliorarea procesului de luare a deciziilor, având în vedere că AI permite o procesare a datelor care face mai ușoară înțelegerea lor.

În ce privește locurile de muncă deținute de oameni, el a explicat că mașinile vor asuma „sarcini repetitive”, ca de exemplu serviciile de atenție acordată utilizatorului, ceea ce va lăsa spațiu oamenilor să asume sarcini mai complexe.

AI va ajuta de asemenea la organizarea informației în mod diferit și va putea chiar să ne facă să gândim diferit ideile.„Putem crea sisteme care procesează informațiile, articolele sau pentru a face unele descoperiri”, a asigurat Pesenti, care a insistat că nu există motive să ne temem de Inteligența Artificială și că trebuie să ne distanțăm de prejudecățile apocaliptice.Web Summit, unul dintre cele mai importante congrese pe tema noilor tehnologii din lume, a avut loc în capitala Portugaliei în perioada 6 -9 noiembrie.