miercuri, aprilie 21, 2021

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu,  parlamentar din Partidul Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde a scris pe Twitter că  Fatma Görmez, în vârstă de 43 de ani,a fost înmormântat înainte de ora stabilită, din cauza măsurilor COVID-19, în ciuda faptului că nu a contractat virusul. Drept urmare, soțul ei nu a putut participa la înmormântare.

“Fatma nu a fost un pacient cu COVID. Se pare că nu doreau ca cineva să participe la înmormântare ”, scrie Gergerlioğlu.

Görmez a suferit un transplant de rinichi și două operații cardiace, ajungând la 29 de kilograme înainte de a muri. A fost în terapie intensivă în ultimele zile ale vieții sale.

Femeia a fost o profesoară concediată și reținută pentru presupusele sale legături cu mișcarea Gülen.

De asemenea, soțul ei, Bekir Görmez, a fost arestat imediat după încercarea de lovitură de stat pentru presupusa apartenență la mișcarea Gülen și de atunci este în închisoare. El a lucrat pentru Universitatea Mevlana din Konya, una dintre cele 15 universități închise de guvernul turc fără niciun proces corespunzător după 15 iulie 2016.

Strigăt de ajutor după moartea fiului

Fiul familiei, Berk, a murit răpus de cancer în ianuarie 2018, iar tatăl său a putut participa la înmormântare doar cu cătușe, înconjurat de jandarmi. 

Görmez a distribuit un videoclip pe Twitter în iulie 2019 în care a spus că se luptă sub presiunea problemelor sale de sănătate și a pierderii copilului ei.

 „Am o fiică de 14 ani și tot ce îmi doresc este ca soțul meu să fie eliberat și să aibă grijă de ea în timp ce sunt în spital”, a susținut femeia.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.