marți, decembrie 6, 2022

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu,  parlamentar din Partidul Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde a scris pe Twitter că  Fatma Görmez, în vârstă de 43 de ani,a fost înmormântat înainte de ora stabilită, din cauza măsurilor COVID-19, în ciuda faptului că nu a contractat virusul. Drept urmare, soțul ei nu a putut participa la înmormântare.

“Fatma nu a fost un pacient cu COVID. Se pare că nu doreau ca cineva să participe la înmormântare ”, scrie Gergerlioğlu.

Görmez a suferit un transplant de rinichi și două operații cardiace, ajungând la 29 de kilograme înainte de a muri. A fost în terapie intensivă în ultimele zile ale vieții sale.

Femeia a fost o profesoară concediată și reținută pentru presupusele sale legături cu mișcarea Gülen.

De asemenea, soțul ei, Bekir Görmez, a fost arestat imediat după încercarea de lovitură de stat pentru presupusa apartenență la mișcarea Gülen și de atunci este în închisoare. El a lucrat pentru Universitatea Mevlana din Konya, una dintre cele 15 universități închise de guvernul turc fără niciun proces corespunzător după 15 iulie 2016.

Strigăt de ajutor după moartea fiului

Fiul familiei, Berk, a murit răpus de cancer în ianuarie 2018, iar tatăl său a putut participa la înmormântare doar cu cătușe, înconjurat de jandarmi. 

Görmez a distribuit un videoclip pe Twitter în iulie 2019 în care a spus că se luptă sub presiunea problemelor sale de sănătate și a pierderii copilului ei.

 „Am o fiică de 14 ani și tot ce îmi doresc este ca soțul meu să fie eliberat și să aibă grijă de ea în timp ce sunt în spital”, a susținut femeia.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.