joi, ianuarie 14, 2021

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu,  parlamentar din Partidul Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde a scris pe Twitter că  Fatma Görmez, în vârstă de 43 de ani,a fost înmormântat înainte de ora stabilită, din cauza măsurilor COVID-19, în ciuda faptului că nu a contractat virusul. Drept urmare, soțul ei nu a putut participa la înmormântare.

“Fatma nu a fost un pacient cu COVID. Se pare că nu doreau ca cineva să participe la înmormântare ”, scrie Gergerlioğlu.

Görmez a suferit un transplant de rinichi și două operații cardiace, ajungând la 29 de kilograme înainte de a muri. A fost în terapie intensivă în ultimele zile ale vieții sale.

Femeia a fost o profesoară concediată și reținută pentru presupusele sale legături cu mișcarea Gülen.

De asemenea, soțul ei, Bekir Görmez, a fost arestat imediat după încercarea de lovitură de stat pentru presupusa apartenență la mișcarea Gülen și de atunci este în închisoare. El a lucrat pentru Universitatea Mevlana din Konya, una dintre cele 15 universități închise de guvernul turc fără niciun proces corespunzător după 15 iulie 2016.

Strigăt de ajutor după moartea fiului

Fiul familiei, Berk, a murit răpus de cancer în ianuarie 2018, iar tatăl său a putut participa la înmormântare doar cu cătușe, înconjurat de jandarmi. 

Görmez a distribuit un videoclip pe Twitter în iulie 2019 în care a spus că se luptă sub presiunea problemelor sale de sănătate și a pierderii copilului ei.

 „Am o fiică de 14 ani și tot ce îmi doresc este ca soțul meu să fie eliberat și să aibă grijă de ea în timp ce sunt în spital”, a susținut femeia.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.