luni, martie 25, 2024

Vicepreşedintele Parlamentului European: „Nu ne aşteaptă vremuri uşoare”

Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat la Bistrița,( 2 decembrie 2016) că gradul de implicare a Uniunii Europene pe zona de securitate și apărare va fi în creștere, deoarece „nu ne așteaptă vremuri ușoare”.

„Vom vedea din ce în ce mai mult implicarea UE pe zona de apărare și securitate. E o chestiune care în momentul de față trebuie să depășească un anumit prag psihologic. Oamenii nu sunt obișnuiți ca UE să se implice direct, inclusiv cu finanțare, dar lucrurile acestea încep să se întâmple. (…) În orice caz, nu ne așteaptă timpuri ușoare, să nu ne amăgim că lucrurile se vor îmbunătăți. Mai degrabă se vor înrăutăți, și de aceea avem nevoie de o echipă bună, serioasă să administreze țara asta și să o țină pe picioare, pentru că nu e o poziție ușoară cea în care ne aflăm”, a spusEuroparlamentarul român Ioan Mircea Pașcu.

Implicarea UE pe zona de apărare și securitate va crește; nu ne așteaptă vremuri ușoare (Ioan Mircea Pașcu)

El a vorbit despre o îngrijorare la nivelul UE în legătură cu poziția pe care SUA, sub conducerea lui Donald Trump, o vor avea față de NATO, dar și despre un posibil nou val de refugiați din Africa, din zona centrală a acestui continent. Întrebat dacă ideea unei armate europene va fi pusă în practică, Ioan Mircea Pașcu a spus că s-a renunțat la această posibilitate.

„Această chestiune este expres scoasă de pe agendă, pentru că a fost, să spunem așa, mai mult un obiectiv de lungă durată. Câte constituții credeți că trebuie să fie modificate ca statele să spună: îmi încredințez apărarea unei

apărări europene? Practic, toate și nu toate statele sunt dispuse să își modifice constituția în momentul de față. Și atunci se finanțează, deocamdată, cercetarea pe chestiuni militare din bani europeni, există un proiect pilot care probabil că va fi menținut și în exercițiul financiar următor (…). Există instrumente militare, avem Eurocorps”.

În acest context, vicepreședintele PE a anunțat că România are doi ofițeri de legătură în cadrul Eurocorps și că aceasta înseamnă că, pe viitor, participarea țării noastre va crește.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Imagini șocante! Detaliile despre scandalul dintre suporterii Fenerbahçe-Trabzonspor

O mulțime de suporteri au invadat terenul de pe stadionul Trabzonspor după fluierul final al meciului pe care Fenerbahçe l-a câștigat cu 3-2.

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.