miercuri, august 31, 2022

Vicepreședintele AKP: ” Mi se pare greșit să vărs lacrimi pentru victimele decretelor guvernamentale”

Un oficial din partidul lui Erdogan justifică pedepsirea celor care nu au comis nicio infracțiune, dar sunt demiși, unii fiind chiar și arestați prin aplicarea de  decrete guvernamentale după lovitura de stat eșuată, a informat ipa.news

Vicepreședintele partidului Justiție și Dezvoltare(AKP), Numan Kurtulmus a declarat într-o emisiune de pe postul național Haber Global, că este greșit „să verse lacrimi” pentru victimele decretului stării de urgență.

„Mi se pare incredibil de greșit să vărs lacrimi pentru acești oameni care se plâng de nemulțumirile lor, ca și cum nu ar fi fost repartizați în posturi importante dacă lovitura de stat ar fi avut succes”, a afimat Kurtulmus.

Vicepreședintele turc a explicat că dacă ar condamna doar persoanele care au fost prezente la lovitura de stat eșuată, ar ignora rețeaua grupării teroriste care a fost în spatele evenimentelor. Astfel, guvernul este nevoit să intervină prin eliminarea tuturor membrilor  grupării.

„Autoritățile nu pot limita măsurile împotriva celor care comit infracțiuni, deoarece ar ignora marea rețea teroristă din spatele crimelor”, a declarat oficialul.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016, peste 150.00 de persoane au fost concediate din posturile lor, prin decrete guvernamentale. 

Guvernul turc îl acuză pe clericul Fethullah Gulen că ar fi fost liderul loviturii de stat eșuate și consideră Mișcarea Gulen și toți susținătorii ei ca făcând parte dintr-o organizație teroristă.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.