luni, septembrie 9, 2024

Universitatea Ovidius Constanţa-„Conectivitate, competitivitate, pieţe”

Uniunea Europeană trebuie să fie capabilă să ofere prosperitate în toată Europa, în toate statele membre, în toate zonele, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu la Universitatea Ovidius din Constanţa, în deschiderea reuniunii cu tema „Conectivitate, competitivitate, pieţe”, care face parte din ciclul de evenimente „Consultări cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene”.

foto 2 negrescu
Consultările de astăzi reprezintă o invitaţie la dialog, pornind de la realităţi, de la percepţia dumneavoastră despre Uniunea Europeană (UE) a spus Ministrul Victor Negrescu

În viziunea ministrului român pentru Afaceri Europene, scopul acestor reuniuni este acela de a-i stimula pe cetăţenii români să-şi exprime liber aşteptările, speranţele şi năzuinţele în legătură cu politicile publice, sociale şi economice ale Uniunii Europene. „Consultările de astăzi reprezintă o invitaţie la dialog, pornind de la realităţi, de la percepţia dumneavoastră despre Uniunea Europeană (UE).

Primele întrebări vor fi axate pe aceste chestiuni pornind de la avantajele oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană şi aici uneori ignorăm aceste elemente, dar trebuie să ne reamintim faptul că, de când am aderat la UE, România a cunoscut o dezvoltare economică, creşterea puterii de cumpărare, obţinerea unor drepturi şi libertăţi extrem de importante oferite de construcţia aceasta comună, cunoscând în acelaşi timp foarte multe provocări, nevoia ca economia naţională să devină mai competitivă, să creştem productivitatea, să introducem noi tehnologii în ceea ce înseamnă activitatea educaţională, în ceea ce înseamnă capacitatea fiecărui individ de a răspunde acestor noi evoluţii”, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai subliniat că mesajul României, în contextul preluării pentru prima dată a preşedinţiei semestriale a Consiliul Uniunii Europene, în 2019, trebuie să fie unul de afirmare puternică a principiului solidarităţii comunitare. „Uniunea Europeană trebuie să fie capabilă să ofere prosperitate în toată Europa, în toate statele membre, în toate zonele din statele membre şi acest mesaj este unul foarte important, care subliniază încă o dată ceea ce vrem noi să facem pentru preşedinţie, mai exact faptul că vrem să transmitem un mesaj, zicem noi, care trebuie reamintit tuturor partenerilor noştri europeni.

Uniunea Europeană nu trebuie să lase pe nimeni în urmă. Uniunea Europeană trebuie să se preocupe de fiecare cetăţean, fie că acesta trăieşte la Constanţa, Bruxelles, Madrid sau Bucureşti. Nu contează că trăieşti într-un oraş mai mare sau mai mic, o localitate care este mai bine conectată sau o localitate care nu este la fel de bine conectată. În definitiv, este foarte important noi să găsim mijloacele care aceste discrepanţe pot fi reduse”,

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.