joi, decembrie 5, 2024

Un viitor nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în valoare de 818,5 milioane euro, care va dubla capacitatea traficului de persoane, au anunțat, miercuri, reprezentanți ai companiei, într-o întâlnire cu mai mulți investitori aduși de Fondul Proprietatea. „Această sumă nu include și exproprierile care trebuie făcute. Intenționăm să începem lucrările în 2022, iar terminalul va fi gata în trei ani de la începerea acestora”, au precizat reprezentanții CNAB.

Potrivit acestora, noul terminal urmează a avea 25 de noi porți de îmbarcare și 56 locuri de parcare.

Conform datelor prezentate, în primul semestru din acest an, 55% dintre pasageri au fost femei și 45% bărbați, iar 86% au călătorit în UE. Segmentul persoanelor care au călătorit la clasa economic a scăzut de la 94%, în primul semestru din 2016, la 91%, în S1 2017, în timp ce segmentul de business a înregistrat o creștere de la 3%, la 7%. Restul de 2% reprezintă clasa I.

Pe primul loc în clasamentul celor mai solicitate companii aeriene s-a aflat Wizz Air, în primul semestru din acest an, cu 1,5 milioane pasageri, urmată de Blue Air cu 1 milion, Tarom cu 0,9 milioane, Ryanair tot cu 0,9 milioane și Lufthansa cu 200.000.

Aeroportul Otopeni a avut anul trecut un trafic de pasageri de 10,99 milioane persoane, iar în acest an, conform oficialilor companiei, va depăși Budapesta, care anul trecut a avut 11,43 milioane.

9 protestatari arestați după ce au întrerupt discursul lui Erdogan: „Nu mai alimentați genocidul”

Incidentul a avut loc vineri, în timpul discursului televizat al lui Erdogan la Forumul Mondial TRT de la Istanbul. În timp ce președintele s-a adresat audienței, protestatarii au acuzat administrația sa de ipocrizie, strigând sloganuri precum „Navele poartă bombe în Gaza” și „Sioniștii își continuă operațiunile în mările și porturile noastre”.

Turcia: Restricții pentru rețelele sociale pentru copiii sub 13 ani

Autoritatea pentru Tehnologiile Informației și Comunicațiilor (BTK) elaborează o propunere pentru a interzice copiilor sub 13 ani să folosească platformele de rețele sociale, în timp ce Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale colaborează cu Parlamentul turc pentru a limita utilizarea smartphone-ului pentru copiii din aceeași grupă de vârstă.

Aderarea Turciei la UE: „Un nivel atât de scăzut al democrației, încât este imposibil să se înrăutățească”

Raportorul Parlamentului European pentru Turcia, a criticat aspru guvernul turc pentru că a urmărit penal fete de 14 ani sub acuzații de...