16.4 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

„Un spital funcționează ca un angrenaj complex”

Categoriile profesionale din sănătate. Problema zilei.

Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite, pentru că este vorba despre sistem care funcționează integrat, susține Federația sindicală Sanitas, în replică la postarea ministrului Sănătății referitoare la creșterea salariilor medicilor începând cu anul 2018. Sanitas: Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite”Salutăm și susținem această recunoaștere financiară acordată medicilor, însă reamintim domnului ministru un fapt pe care Federația Sanitas l-a argumentat la fiecare etapă a negocierilor pe proiectul legii salarizării: în Sănătate nu putem trata categoriile profesionale cu unități de măsură diferite! Discutăm despre un sistem care funcționează integrat! Medicii lucrează în echipe, împreună cu asistenții medicali, infirmierele etc.! Un spital funcționează ca un angrenaj complex, în care ‘rotițele’ se numesc farmaciști, biologi, brancardieri, psihologi și multe alte categorii profesionale”, potrivit unei postări pe pagina de socializare a Federației sanitare.

Sindicaliștii solicită autorităților să își asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare, susținând totodată că este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate.

„Sanitas a cerut și continuă să solicite actualului guvern să-și asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare. Este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate, de la medic până la personalul TESA. Este nevoie de o viziune coerentă asupra noului Regulament de sporuri care se construiește în aceste zile! Toate propunerile Sanitas conduc către acest deziderat: o abordare integrată, echilibrată și echitabilă a salariilor și sporurilor tuturor categoriilor profesionale din sistem! În lipsa unor corecții reale, nu putem decât sa ne imaginam ca tratamentul discriminatoriu al creșterilor salariale în Sănătate nu este întâmplător! Cine are interesul sa dezbine sistemul, sa ridice o categorie profesionala împotriva alteia?”, se mai arată în postarea federației sindicale.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.