luni, aprilie 18, 2022

„Un spital funcționează ca un angrenaj complex”

Categoriile profesionale din sănătate. Problema zilei.

Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite, pentru că este vorba despre sistem care funcționează integrat, susține Federația sindicală Sanitas, în replică la postarea ministrului Sănătății referitoare la creșterea salariilor medicilor începând cu anul 2018. Sanitas: Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite”Salutăm și susținem această recunoaștere financiară acordată medicilor, însă reamintim domnului ministru un fapt pe care Federația Sanitas l-a argumentat la fiecare etapă a negocierilor pe proiectul legii salarizării: în Sănătate nu putem trata categoriile profesionale cu unități de măsură diferite! Discutăm despre un sistem care funcționează integrat! Medicii lucrează în echipe, împreună cu asistenții medicali, infirmierele etc.! Un spital funcționează ca un angrenaj complex, în care ‘rotițele’ se numesc farmaciști, biologi, brancardieri, psihologi și multe alte categorii profesionale”, potrivit unei postări pe pagina de socializare a Federației sanitare.

Sindicaliștii solicită autorităților să își asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare, susținând totodată că este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate.

„Sanitas a cerut și continuă să solicite actualului guvern să-și asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare. Este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate, de la medic până la personalul TESA. Este nevoie de o viziune coerentă asupra noului Regulament de sporuri care se construiește în aceste zile! Toate propunerile Sanitas conduc către acest deziderat: o abordare integrată, echilibrată și echitabilă a salariilor și sporurilor tuturor categoriilor profesionale din sistem! În lipsa unor corecții reale, nu putem decât sa ne imaginam ca tratamentul discriminatoriu al creșterilor salariale în Sănătate nu este întâmplător! Cine are interesul sa dezbine sistemul, sa ridice o categorie profesionala împotriva alteia?”, se mai arată în postarea federației sindicale.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional