marți, iunie 15, 2021

„Un spital funcționează ca un angrenaj complex”

Categoriile profesionale din sănătate. Problema zilei.

Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite, pentru că este vorba despre sistem care funcționează integrat, susține Federația sindicală Sanitas, în replică la postarea ministrului Sănătății referitoare la creșterea salariilor medicilor începând cu anul 2018. Sanitas: Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite”Salutăm și susținem această recunoaștere financiară acordată medicilor, însă reamintim domnului ministru un fapt pe care Federația Sanitas l-a argumentat la fiecare etapă a negocierilor pe proiectul legii salarizării: în Sănătate nu putem trata categoriile profesionale cu unități de măsură diferite! Discutăm despre un sistem care funcționează integrat! Medicii lucrează în echipe, împreună cu asistenții medicali, infirmierele etc.! Un spital funcționează ca un angrenaj complex, în care ‘rotițele’ se numesc farmaciști, biologi, brancardieri, psihologi și multe alte categorii profesionale”, potrivit unei postări pe pagina de socializare a Federației sanitare.

Sindicaliștii solicită autorităților să își asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare, susținând totodată că este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate.

„Sanitas a cerut și continuă să solicite actualului guvern să-și asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare. Este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate, de la medic până la personalul TESA. Este nevoie de o viziune coerentă asupra noului Regulament de sporuri care se construiește în aceste zile! Toate propunerile Sanitas conduc către acest deziderat: o abordare integrată, echilibrată și echitabilă a salariilor și sporurilor tuturor categoriilor profesionale din sistem! În lipsa unor corecții reale, nu putem decât sa ne imaginam ca tratamentul discriminatoriu al creșterilor salariale în Sănătate nu este întâmplător! Cine are interesul sa dezbine sistemul, sa ridice o categorie profesionala împotriva alteia?”, se mai arată în postarea federației sindicale.

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19