marți, iunie 15, 2021

Un roman a obtinut nota maxima la bacalaureatul american

Un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, premiat la multe olimpiade de informatică, a obținut punctaje maxime la matematică și fizică, materii ale testului Scholastic Assessment Test (SAT), echivalentul american al examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentanților liceului din Constanța, Andreas Casapu a susținut testele SAT la disciplinele Matematică și Fizică, obținând la ambele discipline un punctaj de 800, „nota perfectă”, completă, acest rezultat fiind și un punct mare în favoarea lui în scrisorile de aplicație pentru universitățile din Statele Unite.

Andreas Casapu ile ilgili görsel sonucu

„Elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de două luni, bazându-și studiile pe cunoștințele deja acumulate în anii de liceu, dar beneficiind și de ajutorul profesorului Serdar Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT, la matematică”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Andreas spune că este foarte mulțumit de rezultat deoarece știe ca acesta atârnă greu în ochii celor care îi vor revizui aplicația. După părerea lui, subiectele acestui examen nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare.

„Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu și, astfel, de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, la matematică. La fizică se pune foarte mult accentul pe interpretarea fenomenelor sau istoria fizicii, aspecte mai puțin întâlnite în programa românească”, povestește Andreas.

Andreas Casapu, elev de 10 și în sistemul de învățământ românesc, este multi-premiat la olimpiade și concursuri, fiind prezent în fiecare an la Olimpiada Națională de Informatică, unde a obținut în 2016 medalia de aur, iar în 2017 medalia de bronz.

Adolescentul vrea să se specializeze în domeniul Computer Science, preferând în special mediul academic din Statele Unite, iar ținta lui principală este MIT, Electrical Engineering and Computer Science și, în mod special, Laboratorul de dezvoltare de jocuri pe computer.

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia