19.6 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Un roman a obtinut nota maxima la bacalaureatul american

Un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, premiat la multe olimpiade de informatică, a obținut punctaje maxime la matematică și fizică, materii ale testului Scholastic Assessment Test (SAT), echivalentul american al examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentanților liceului din Constanța, Andreas Casapu a susținut testele SAT la disciplinele Matematică și Fizică, obținând la ambele discipline un punctaj de 800, „nota perfectă”, completă, acest rezultat fiind și un punct mare în favoarea lui în scrisorile de aplicație pentru universitățile din Statele Unite.

Andreas Casapu ile ilgili görsel sonucu

„Elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de două luni, bazându-și studiile pe cunoștințele deja acumulate în anii de liceu, dar beneficiind și de ajutorul profesorului Serdar Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT, la matematică”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Andreas spune că este foarte mulțumit de rezultat deoarece știe ca acesta atârnă greu în ochii celor care îi vor revizui aplicația. După părerea lui, subiectele acestui examen nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare.

„Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu și, astfel, de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, la matematică. La fizică se pune foarte mult accentul pe interpretarea fenomenelor sau istoria fizicii, aspecte mai puțin întâlnite în programa românească”, povestește Andreas.

Andreas Casapu, elev de 10 și în sistemul de învățământ românesc, este multi-premiat la olimpiade și concursuri, fiind prezent în fiecare an la Olimpiada Națională de Informatică, unde a obținut în 2016 medalia de aur, iar în 2017 medalia de bronz.

Adolescentul vrea să se specializeze în domeniul Computer Science, preferând în special mediul academic din Statele Unite, iar ținta lui principală este MIT, Electrical Engineering and Computer Science și, în mod special, Laboratorul de dezvoltare de jocuri pe computer.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...