Zaman Romania

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile din Istanbul

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale din martie 2024 din Istanbul, conform presei turcești.

Partidul Bun (IYI) l-a desemnat pe deputatul Buğra Kavuncu, drept candidat pentru cea mai mare metropolă a Turciei la viitoarele alegeri locale din 31 martie.

Vorbind la ședința grupului parlamentar al partidului său, președintele Meral Akşener a anunțat candidații partidului pentru provinciile Istanbul, Sakarya și Balıkesir și alte provincii.

„Kavuncu a venit la mine și mi-a spus: ⟨Vreau să câștig Istanbulul, să reușesc și să-l conduc ⟩. Și am spus  ⟨OK! ⟩. Candidatul nostru pentru funcția de primar al Municipiului Metropolitan din Istanbul este Buğra Kavuncu”, declară Akşener.

Akşener a anunţat că partidul ei nu se va alia cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Republican (CHP) pentru alegerile locale, după ce coaliţia de opoziţie a pierdut alegerile generale din mai în fața preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Partidul Bun(IYI) a fost format din dizidenți ai Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), care este principalul aliat al Partidului Justiției și Dezvoltării (Partidul AK), condus de Erdogan.

Totuși, ambiția lor de a înființa un nou front naționalist a fost sub așteptări, deoarece acesta a strâns doar mai puțin de 10% din voturi la alegerilor din mai 2023, față de peste 25% din CHP, al doilea partid din opoziție.