22 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Un jurnalist cu deficiențe de vedere a primit sentința de 11 luni cu suspendare pentru laude la adresa lui Gülen

Un tribunal din Adana a emis joi, o condamnare la închisoare cu suspendare de 11 luni pentru jurnalistul Cüneyt Arat, pentru că l-a lăudat pe clericul turc-islamic Fethullah Gülen și mișcarea Gülen inspirată de acesta.

Anunțând știrea de pe contul său Twitter, Arat a scris: „Judecătorul Ender Genç mi-a dat o sentință de închisoare de 11 luni. Dacă nu-i laud [pe Gülen și mișcarea Gülen] timp de un an, mi-a spus că sentința îmi va fi anulată. Nu voi pleca la închisoare, sunt liber.”

Arat a fost arestat la 21 iulie pentru postările de social media care se presupune că ar lăuda  mișcarea Gülen, pe care guvernul o acuză  de  tentativa de lovitură de stat din  15 iulie 2016.

Jurnalistul cu dizabilitați a fost plasat în  arest la domiciliu purtând o brățară electronică la gleznă, până în februarie.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/06/01/visually-impaired-journalist-given-11-month-long-suspended-sentence-for-praising-gulen/

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...