marți, decembrie 29, 2020

Un jurnalist cu deficiențe de vedere a primit sentința de 11 luni cu suspendare pentru laude la adresa lui Gülen

Un tribunal din Adana a emis joi, o condamnare la închisoare cu suspendare de 11 luni pentru jurnalistul Cüneyt Arat, pentru că l-a lăudat pe clericul turc-islamic Fethullah Gülen și mișcarea Gülen inspirată de acesta.

Anunțând știrea de pe contul său Twitter, Arat a scris: „Judecătorul Ender Genç mi-a dat o sentință de închisoare de 11 luni. Dacă nu-i laud [pe Gülen și mișcarea Gülen] timp de un an, mi-a spus că sentința îmi va fi anulată. Nu voi pleca la închisoare, sunt liber.”

Arat a fost arestat la 21 iulie pentru postările de social media care se presupune că ar lăuda  mișcarea Gülen, pe care guvernul o acuză  de  tentativa de lovitură de stat din  15 iulie 2016.

Jurnalistul cu dizabilitați a fost plasat în  arest la domiciliu purtând o brățară electronică la gleznă, până în februarie.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/06/01/visually-impaired-journalist-given-11-month-long-suspended-sentence-for-praising-gulen/

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

9 ani după masacru, familiile tânjesc după dreptate: „Acesta a fost un masacru deliberat și planificat”

Kurzii comemorează 9 ani de când avioanele de război turcești au ucis peste 30 de civili în satul Roboski, din provincia Șırnak...

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.