vineri, aprilie 26, 2024

Un gest frumos din partea voluntarilor mișcării Hizmet: veniturile obținute în cadrul festivalului de la Constanța vor fi donate sinistraților din Atena

Voluntarii mișcării Hizmet din România au făcut un gest sugestiv față de victimele incendiului din împrejurimile Atenei. Veniturile obținute în cadrul festivalului Anatolia (Anatolian Food Fest), desfășurat weekendul trecut la Constanța, vor fi vărsate în contul deschis pentru ajutorarea sinistraților.

anatolian

Fundația Tuna (Dunărea), înființată de voluntarii mișcării româno-turce Hizmet, organizează, în fiecare vară, în diferite orașe din țară, festivaluri cu scopul de a face cunoscută cultura anatoliană. La sfârșitul săptămânii trecute, festivalul s-a desfășurat la Constanța, unde publicul a avut ocazia să deguste, pe lângă kebab, mâncăruri și dulciuri tradiționale făcute în casă. În pofida ploii, festivalul s-a bucurat de o atenție peste așteptări.

Conducerea fundației a decis ca veniturile obținute din organizarea acestui festival să fie donate victimelor incendiilor din Grecia. Vicepreședintele fundației, Yusuf Küçük, a subliniat faptul că au acționat în ideea că focul aprins ne-a afectat pe toți: ”Facem acest gest cu toată dragostea, pentru că este o datorie umanitară”.

”Dincolo de faptul că suntem egali, suntem frați!”

Gestul prietenilor turci a adus mare bucurie în rândul comunității grecești din Constanța. Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, și-a exprimat aprecierea astfel: ”Noi toți cei de aici, dincolo de faptul că suntem egali ca oameni, suntem frați. Apartenența nu contează. Contează ceea ce simți față de nevoia celui de lângă tine”.

În cadrul festivalului au fost interpretate dansuri populare românești, turcești și grecești, care au fost foarte apreciate, dar și reprezentația dervișilor rotitori a suscitat un interes deosebit din partea publicului. Ediția următoare a festivalului ale cărui venituri sunt promise de Fundația Tuna sinistraților va avea loc săptămâna viitoare, în vestul țării, la Oradea.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.