joi, aprilie 7, 2022

Un fond de investiții în valoare de 56,3 de miliarde de euro lansat de Franţa

Premierul francez, Edouard Philippe, și-a anunțat luni intenția de a aloca 57 de miliarde de euro.Întins pe o perioadă de cinci ani, fondul va fi ușor mai mare decât cele 50 de miliarde de euro pe care Emmanuel Macron le-a promis în luna mai, când a câștigat alegerile prezidențiale.

Premierul Edouard Philippe a subliniat că acest fond va avea un „efect amplificator” asupra programului de reformă al noului Guvern.

„Vrem să dăm putere și vizibilitate marilor noastre priorități de investiții”, a declarat Philippe.

Prima prioritate a Guvernului francez este tranziția spre o economie verde, care va beneficia de 20 de miliarde de euro din noul fond de investiții, dintre care nouă miliarde de euro pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor și șapte miliarde de euro pentru dezvoltarea energiilor regenerabile. De asemenea, Guvernul de la Paris intenționează să aloce 15 miliarde de euro pentru pregătire și educație, 13 miliarde de euro pentru inovație și competitivitate și nouă miliarde de euro pentru digitalizarea sectorului public.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Christophe Castaner, a anunțat că aproximativ cinci miliarde de euro din acest fond de investiții vor fi destinate modernizării sectorului agricol.

Lansarea acestui fond de investiții are loc cu câteva zile înainte ca Guvernul lui Emmanuel Macron să prezinte primul buget din mandatul său pe cinci ani.

Fondul este pentru modernizarea economiei Franței, o mare parte din acești bani urmând a fi alocată pentru a face economia mai prietenoasă cu mediul.

http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2017/09/24/20002-20170924ARTFIG00152-edouard-philippe-devoile-le-plan-d-investissement.php

http://www.capital.fr/economie-politique/edouard-philippe-devoile-un-grand-plan-dinvestissement-de-57-milliards-deuros-1245911

 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.