sâmbătă, octombrie 17, 2020

Un fond de investiții în valoare de 56,3 de miliarde de euro lansat de Franţa

Premierul francez, Edouard Philippe, și-a anunțat luni intenția de a aloca 57 de miliarde de euro.Întins pe o perioadă de cinci ani, fondul va fi ușor mai mare decât cele 50 de miliarde de euro pe care Emmanuel Macron le-a promis în luna mai, când a câștigat alegerile prezidențiale.

Premierul Edouard Philippe a subliniat că acest fond va avea un „efect amplificator” asupra programului de reformă al noului Guvern.

„Vrem să dăm putere și vizibilitate marilor noastre priorități de investiții”, a declarat Philippe.

Prima prioritate a Guvernului francez este tranziția spre o economie verde, care va beneficia de 20 de miliarde de euro din noul fond de investiții, dintre care nouă miliarde de euro pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor și șapte miliarde de euro pentru dezvoltarea energiilor regenerabile. De asemenea, Guvernul de la Paris intenționează să aloce 15 miliarde de euro pentru pregătire și educație, 13 miliarde de euro pentru inovație și competitivitate și nouă miliarde de euro pentru digitalizarea sectorului public.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Christophe Castaner, a anunțat că aproximativ cinci miliarde de euro din acest fond de investiții vor fi destinate modernizării sectorului agricol.

Lansarea acestui fond de investiții are loc cu câteva zile înainte ca Guvernul lui Emmanuel Macron să prezinte primul buget din mandatul său pe cinci ani.

Fondul este pentru modernizarea economiei Franței, o mare parte din acești bani urmând a fi alocată pentru a face economia mai prietenoasă cu mediul.

http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2017/09/24/20002-20170924ARTFIG00152-edouard-philippe-devoile-le-plan-d-investissement.php

http://www.capital.fr/economie-politique/edouard-philippe-devoile-un-grand-plan-dinvestissement-de-57-milliards-deuros-1245911

 

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...