miercuri, octombrie 14, 2020

Un documentar despre viața faimoasei soprane Leyla Gencer, lansat online

Un documentar despre viața sopranei Leyla Gencer, una dintre cele mai faimoase cântărețe de operă din secolul XX, a fost lansat online pentru iubitorii de artă, informează Hurriyet Daily News.

Fundația pentru cultură și arte din Istanbul (IKSV) a lansat „Leyla Gencer: La Diva Turca” pe canalul său YouTube. 

“La Diva Turca” oferă interviuri cu cunoscuții interpretei, cei care au avut ocazia să o cunoască îndeaproape, precum și imagini de arhivă și a fost filmat pe tot parcursul anului 2018 la Milano, Roma, Napoli și Istanbul.

Despre Leyla Gencer

Leyla Gencer s-a născut la Istanbul în 1928 și a murit în 2008 la Milano.A fost una dintre cele mai importante soprane, care și-a desfășurat cea mai mare parte a carierei în Italia, de la începutul anilor ’50 până la mijlocul anilor ’80. De asemenea, a cântat în operele din Europa și Statele Unite ale Americii din anii ’50-’80.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.