Zaman Romania

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul


Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la Istanbul după ce a fost reținut în capitala albaneză, Tirana, conform Gazete Duvar.

Emre Olur a mers în Emiratele Arabe Unite, unde se află în prezent Sedat Peker, din Albania pe 14 septembrie.

Olur a fost chemat de către autoritățile arabe, care l-a deportat și trimis în Turcia, pe 17 septembrie.

Consilierul a fost urcat în avion pentru a fi returnat în Turcia în aceeași zi, însă a fost scos din avion și dus la secția de poliție a aeroportului când s-a dezvăluit că avea cetățenie albaneză. Avocații săi spuseseră că trimiterea lui Olur în Turcia contravine regulilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Echipele Interpol l-au adus la aeroportul din Istanbul cu zborul regulat al Air Albania.

„Un ticălos adus în țara”

Direcția Generală de Securitate (EGM) a Turciei a făcut o declarație cu privire la reținerea lui Olur.

„Ahmet Emre Olur, care era membru al organizației teroriste armate Sedet Peker, a fost căutat cu acuzațiile de „amenințare”, „laudarea crimei și a criminalului”, „insultare”, „apartenere la o organizație creată pentru a comite infracțiuni”, „insultare prin mesaj vocal, scris sau video”, susține EGM.

„Felicitări Departamentului nostru de Poliție pentru că a adus un alt ticălos în țara noastră, cu o monitorizare atentă”, afirmă ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cine este Sedat Peker?

Peker, care a fugit din Turcia la începutul anului 2020, locuiește în prezent în Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, mafiotul în vârstă de 51 de ani a început să posteze videoclipuri și tweet-uri făcând o serie de afirmații scandaloase împotriva personalităților politice, inclusiv crimă, viol, corupție și trafic de droguri.

În iunie 2021, șeful mafiei a spus că oficialii din Emiratele Arabe Unite l-au avertizat să nu distribuie videoclipuri din cauza riscurilor de înaltă securitate. Ulterior, Peker a continuat să facă afirmațiile sale senzaționale prin Twitter.