Turcii sunt furioși după uciderea unui muzician într-un club de noapte din Ankara, duminică, în care ar fi fost implicați niște angajați ai unui minister de stat și ai unei agenții publice, conform Turkish Minutes.
Muzicianul Onur Şener, în vârstă de 45 de ani, a fost grav rănit, de un grup de clienţi, la un club de noapte din cartierul Çankaya, din Ankara, în urma unei dispute care a izbucnit în după cererea unei melodii.
Disputa a izbucnit atunci când Şener le-a spus clienţilor că nu ştie melodia pe care i-au cerut să o cânte.
Haluk Levent, un star rock turc și activist pentru drepturile omului, a dezvăluit luni într-o serie de tweet-uri că persoanele care l-au ucis pe Şener, tatăl a doi copii, erau birocrați de la Ministerul Muncii și Securității Sociale.
„Sunt și mai șocat [acum că am aflat] că i-au spart fața lui Onur cu sticlă ciobită”, a adăugat Levent.
Cinci persoane au fost reținute în legătură cu uciderea muzicianului. Trei dintre suspecți, doi birocrați și un inginer la TAI, au fost arestați, în timp ce alți doi suspecți au fost eliberați,luni, sub supraveghere judiciară.
„Este o crimă înfiorătoare, psihopatică”
Evoluția a stârnit indignare în rândul celebrităților și utilizatorilor rețelelor sociale din Turcia, care au acuzat guvernul.
„Ucigașii l-au bătut și l-au ucis pe Onur Şener pentru că nu știa cântecul pe care l-au cerut! La sfârșitul nopții, l-au așteptat să iasă din bar și l-au bătut. Nu contează ce scriem sau spunem. Ar trebui să ne fie rușine de unde a ajuns această țară”, a spus actorul turc, Mert Fırat.
Actrița Sevinç Erbulak a spus că este sigură că ucigașii lui Şener nu vor fi pedepsiți și, chiar dacă ar fi, ar ieși din închisoare în cel mult trei până la cinci ani.
„Uciderea lui Onur Şener este produsul unei mentalităţi răzbunătoare, dezgustătoare, care se vede superioară tuturor celorlalţi şi crede că are dreptul să facă orice. Este o crimă înfiorătoare, psihopatică”, a spus actorul și scriitorul Yekta Kopan.
Opresiunea politică Turcia a crescut dramatic după o tentativă de lovitură de stat din 15 iulie 2016. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a urmat o politică de impediment pentru funcționarii publici, în special pentru cei din rândurile forțelor de ordine, care legitimează relele tratamente și tortura dizidenților din țară.