Zaman Romania

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Un contrabandist de arme, care de la începutul războiului civil sirian a apărut în mod repetat ca fiind în legătură cu agenția de informații din Turcia, a murit într-un accident de trafic suspect, conform Turkish Minutes.

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui  să fie relatată în presa din Turcia.

Pe 10 februarie 2021, un autoturism s-a ciocnit cu un camion, în jurul orei 21:00, pe drumul dintre Konya și Karapınar, lângă satul Merdivenli. În urma accidentului trei oameni au murit, iar alți cinci s-au rănit.

Șoferul camionului, Mustafa Usta, a fost eliberat după ce a fost audiat de poliție, iar cadavrele au fost trimise în provincia Hatay, la granița siriană a Turciei, și îngropate fără prea multă fanfară.

Topalca avea o  condamnare de 12 ani de închisoare și rămâne un mister cum a putut să călătorească liber în interiorul țării. Numele lui Topalca a fost implicat într-o serie de controverse, cum ar fi atacurile teroriste violente din Turcia, transporturile de arme către Siria și furnizarea de gaze către grupurile radicale.