Zaman Romania

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească. 

Ali Fuat Atik a fost, pe 17 octombrie, în vizită la micii antreprenori pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile contra COVID-19. 

Când a ajuns în fața unei shaormerii, oficialul a încercat să vorbească cu unul dintre angajați, dar acesta l-a ignorat și a continuat să-și facă treaba.  

Moment în care, Atik a susținut că este ilegal ca el să nu poarte mănuși în timp ce îl certa pe bărbat, folosindu-l ca o scuză pentru a apela proprietarul restaurantului și a cere închiderea localului.

Conform legii pentru protecție contra COVID-19, lucrătorii din restaurant nu trebuie să poartă mănuși de plastic în timp ce taie donerul, deoarece plasticul intră în contact cu focul.

După criticile de pe rețelele de socializare, prefectul și-a cerut scuze, spunând că „a fost întristat de propria sa abordare”. De asemenea, ordinul de închidere a magazinului a fost anulat.

“Nu port mască pentru că vreau să mor”

După incidentul de la restaurant, prefectul s-a îndreptat către un magazin de jucării, unde i-a făcut observație proprietarului că nu poartă mască. 

“Nu port mască pentru că vreau să mor! Marți am făcut 15 lire. Miercuri 100 de lire!Cum se poate trăi așa”, a răspuns vânzătorul revoltat.

Orașul Denizli este cunoscut pentru comerțul cu materiale textile. Din cauza crizei economice din Turcia, mulți antreprenori au avut de suferit. Un euro ajungând valoarea a 9 lire turcești.