Zaman Romania

Turcia: Victimă a represiunii guvernului a murit de cancer

O fostă profesoară care a fost concediată printr-un decret guvernamental după o tentativă de lovitură de stat în Turcia pe 15 iulie 2016, a murit de cancer, conform Stockholm Center for Freedom.

Nazife Ilgen, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca profesor într-o școală cu legături cu Mișcarea Gülen, a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu șase ani. Soțul ei, Ayhan Kamil Ilgen, și el profesor, a fost concediat cam în aceeași perioadă.

Potrivit soțului lui Ilgen, starea de sănătate a soției sale s-a deteriorat rapid în ultimele 10 zile, iar aceasta a fost internată la terapie intensivă.

„În ultimele zile ale vieții ei, soția mea a experimentat dureri imense, slăbiciune și moral scăzut. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, ea și-a pierdut viața”, spune Ayhan Kamil Ilgen.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, un grup bazat pe credință inspirat de clerul turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul lui interior.

Sub pretextul loviturii de stat din 2016, guvernul turc concediat peste 130.000 de funcționari publici prin decrete guvernamentale.