Zaman Romania

Turcia va începe producția în masă a vaccinului Turkovac


Autoritățile turce au emis, miercuri, autorizația de utilizare de urgență pentru Turkovac, vaccinul COVID-19 dezvoltat intern al țării, conform Ahval News.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, într-o ceremonie desfășurată într-o unitate de producție din provincia sud-estică, Şanlıurfa a anunțat începerea producției.

„De astăzi, am început producția. Prin aceasta, am devenit una dintre cele nouă țări care produc vaccinuri împotriva COVID-19. Ne așteptăm ca testele să fie finalizate săptămâna viitoare. De săptămâna viitoare, vom intra în utilizare în masă, începând cu spitalele din orașul nostru.”, infomează Koca.

Koca a anunțat, de asemenea, planuri pentru o fabrică în capitala Ankara. Fabrica va putea produce diverse tipuri de vaccinuri convenționale și de înaltă tehnologie.

Asociația Turcă de Microbiologie Clinică (KLİMİK) a emis, de asemenea, o declarație, cerând transparență în faza trei studii.

Într-o altă declarație, Asociația Turcă a Toraxului a spus că comunitatea medicală nu are suficiente informații despre eforturile de dezvoltare a vaccinului.