22.1 C
București
duminică, septembrie 27, 2020

Turcia: Un profesor a fost împiedicat să meargă în pelerinaj la Mecca

Un profesor concediat prin decret de stat a fost împiedicat să meargă în pelerinaj la Mecca, din cauza pașaportului confiscat, a informat Gazete Duvar.

Profesorul concediat prin decret după lovitura de stat eșuată pe motiv că ar fi folosit aplicația Bylock, urmând să fie achitat după ce a dovedit că telefonul era defapt al unei rude. 

Cu toate acestea, pașaportul său este confiscat, ceea, ce îl împiedice să meargă la Hajj, pelerinajul islamic la Mecca.

După achitare, profesorul a depus o solicitate pentru pașaport în 2019, dar nu a primit niciun răspuns.

Profesorul R.Y.  a transmis oficialilor de la Direcția Cultelor că trebuie să plătească pentru călătoria sa din Hajj până la 7 februarie și că își va primi banii înapoi dacă pașaportul nu va îi va parveni  până în  luna martie. 

„Am absolvit un liceu religios. Sunt o persoană conservatoare. Este dureros faptul că un guvern care se numește conservator ar împiedica pe cineva să se roage. Acesta este un partid pe care l-am votat în trecut pentru că sunt conservator, dar s-a schimbat”, a declarat profesorul.

Bylock a fost o aplicație pe care guvernul turc o consideră ca ar fi fost folosită de  adepții clericului islamic Fethullah Gülen, care ar fi comunicat între ei în secret  pentru a complota lovitura de stat eșuată de pe 15 iulie 2016.

 Aproximativ 150.000 de cetățeni turci nu au acces la drepturile fundamentale. Numerele de securitate socială ale acestora sunt marcate cu anumite elemente numerice  de identificare, astfel încât  toți angajatorii și instituțiile să fie la curent cu  faptul că sunt înregistrați pe lista neagră a guvernului.

Acestora le este interzisă angajarea în funcții publice, nu le este permis să aibă un pașaport, băncile nu le acordă împrumuturi, iar în unele cazuri nici măcar nu li se permite să deschidă un cont bancar.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România.  În Constanța, 17...

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.