vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Twitter indisponibil după un moartea soldaților turci

Twitter a devenit indisponibil în toată Turcia imediat după atacul asupra soldaților turci din provincia siriană Idlib, informează NetBlocks.org, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea și guvernanța internetului, citatat de Gazete Duvar.

Utilizatorii furnizorului național Türk Telekom nu s-au putut conecta la Twitter începând cu ora 11.30 p.m. ora locală pe 27 februarie.

„Cu toate că nu a fost emisă încă o interdicție de difuzare a publicului, se înțelege că măsurile sunt destinate să protejeze detaliile legate de desfășurarea echipamentelor și a echipamentelor, în special partajarea de fotografii și videoclipuri de convoi care ar putea compromite operațiuni tactice”,conform NetBlocks.org .

„Turcia a adoptat o lege„ killswitch ”pe internet în 2016, permițând autorității de reglementare ICTA să suspende parțial sau integral accesul la internet din cauza nevoilor de război sau de securitate națională, fără a fi nevoie de supraveghere ministerială”, a adăugat reprezentenații organizațeiei.

Un atac aerian efectuat de forțele guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei a ucis 77 de soldați turci.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii