miercuri, mai 29, 2024

Turcia: Twitter indisponibil după un moartea soldaților turci

Twitter a devenit indisponibil în toată Turcia imediat după atacul asupra soldaților turci din provincia siriană Idlib, informează NetBlocks.org, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea și guvernanța internetului, citatat de Gazete Duvar.

Utilizatorii furnizorului național Türk Telekom nu s-au putut conecta la Twitter începând cu ora 11.30 p.m. ora locală pe 27 februarie.

„Cu toate că nu a fost emisă încă o interdicție de difuzare a publicului, se înțelege că măsurile sunt destinate să protejeze detaliile legate de desfășurarea echipamentelor și a echipamentelor, în special partajarea de fotografii și videoclipuri de convoi care ar putea compromite operațiuni tactice”,conform NetBlocks.org .

„Turcia a adoptat o lege„ killswitch ”pe internet în 2016, permițând autorității de reglementare ICTA să suspende parțial sau integral accesul la internet din cauza nevoilor de război sau de securitate națională, fără a fi nevoie de supraveghere ministerială”, a adăugat reprezentenații organizațeiei.

Un atac aerian efectuat de forțele guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei a ucis 77 de soldați turci.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.