vineri, iunie 9, 2023

Turcia: Twitter indisponibil după un moartea soldaților turci

Twitter a devenit indisponibil în toată Turcia imediat după atacul asupra soldaților turci din provincia siriană Idlib, informează NetBlocks.org, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea și guvernanța internetului, citatat de Gazete Duvar.

Utilizatorii furnizorului național Türk Telekom nu s-au putut conecta la Twitter începând cu ora 11.30 p.m. ora locală pe 27 februarie.

„Cu toate că nu a fost emisă încă o interdicție de difuzare a publicului, se înțelege că măsurile sunt destinate să protejeze detaliile legate de desfășurarea echipamentelor și a echipamentelor, în special partajarea de fotografii și videoclipuri de convoi care ar putea compromite operațiuni tactice”,conform NetBlocks.org .

„Turcia a adoptat o lege„ killswitch ”pe internet în 2016, permițând autorității de reglementare ICTA să suspende parțial sau integral accesul la internet din cauza nevoilor de război sau de securitate națională, fără a fi nevoie de supraveghere ministerială”, a adăugat reprezentenații organizațeiei.

Un atac aerian efectuat de forțele guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei a ucis 77 de soldați turci.

Lira turcească a scăzut la un nou nivel record

Erdoğan și-a anunțat noul cabinet în weekend și l-a numit Ministru de Finanțe pe Mehmet Șimşek, un fost vicepremier care este bine privit de investitorii străini. Şimşek a spus ulterior că politica economică trebuie să revină la un teren „raţional”.

Mircea Lucescu, pe agenda lui Fenerbahçe. A luat decizia!

Fenerbahçe, care și-a început căutarea unui nou antrenor, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu. Însă, acesta a decis să rămână la Dynamo Kiev. Selecționerul român are contract cu clubul până în 2024.

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Lira turcească a scăzut la nivel record, în ciuda numirii noului Ministru de Finanțe

Lira Turciei a scăzut luni cu aproape 1% în tranzacțiile și a atins un nou record, conform Reuters. Lira...

Noul cabinet al lui Erdogan. Un pas către democrație? „Cu profesioniști, în loc de clovni”

Cabinetul lui Erdogan a fost considerat de mulți observatori, jurnaliști și utilizatori ai rețelelor sociale ca fiind o manevră strategică a lui Erdoğan de a-și îmbunătăți imaginea, prezentându-se ca fiind „democrați”.