joi, aprilie 25, 2024

Turcia: Traficanții de migranți își fac marketing prin presă

Mai mulți cetățeni turci și-au oferit serviciile migranților pentru a-i ajuta să treacă granița din Turcia, după ce președintele turc, Reccep Erdogan a deschis granițele spre Europa, relatează G4media.ro

Reporterii de la Voice of America a vorbit cu unul dintre traficații de migranți, Özcan Karlı, în orașul Ayvacık, Çanakkale, o zonă populată cu refugiați.

În interviu, bărbatul s-a mândrit că a ajutat jumătate dintre migranți să treacă în Europa.

„Eu am trimis jumătate din migranți în Europa, dacă vreți să știți adevărul” spune bărbatul.

Mai mult, acesta a mărturisit că președintele turc, Reccep Erdogan le permite acest lucru.

„Fac acest lucru de 20 de ani. Sunt un traficant de migranți. Aceasta este profesia noastră. Pâinea noastră iese de aici. Șeful ne dă voie” a adăugat Karlı.

Ministrul de interne, Suleyman Soylu, marți dimineață, a declarat că 130 469 de migranți au trecut granița Turciei spre Grecia, conform noului bilanț.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că 18.000 de migranți au trecut granița spre Europa, după ce le-a premis să plece, iar numărul va ajunge la 25.000, chiar 30.000 în zilele următoare, scrie Mediafax, care citează BBC.

Mai mult, președintele turc, Reccep Erdogan a declarat, ieri, că un milion de migranții care vor ajunge în Europa.

De când am deschis frontierele (vineri -n.red.), numărul celor care se îndreaptă spre Europa a atins câteva sute de mii. În curând, cifrele vor fi de ordinul milioanelor”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs rostit la Ankara.


Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.