joi, februarie 22, 2024

Turcia: Statul va putea concedia funcționarii mult mai ușor

După ce mii de oameni din instituțiile publice au fost concediați în urma tentativei de lovitură de stat, sistemul serviciului public se schimbă din temelii. Turcia simplifică procedurile de  concediere a funcționarilor și introduce un sistem de salarizare pe bază de performanță, prin modificarea Constituţiei.

Regimul Erdogan a  dezvoltat o formulă pentru a-i concedia pe cei 70.000 de funcționari suspendați,  fără plata despăgubirilor aferente. Se va modifica Legea nr. 657 privind funcționarii publici. Conform legii modificate, funcționarii care vor începe să lucreze la stat nu vor mai avea siguranța locului de muncă.  Vor putea fi concediați mai ușor, unul dintre motive fiind presupusele legături cu organizațiile teroriste. Salarizarea funcționarilor se va face după criterii de performanță.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.