joi, noiembrie 26, 2020

Turcia: Scrisoara unui judecător aflat în deteție solitară de 3 ani, despre condițiile inumane din închisoare

Un judecător aflat în detenție solitară de trei ani, închis în urma tentativei de lovitură eșuată din iulie 2016, a scris o scrisoare în care descrie condițiile inumane din penitenciar, scrie turkishminute.com

Fiica lui Hüsamettin Uğur, fost judecător la Curtea Supremă din Turcia a publicat pe contul său de Twitter scrisoarea tatălui ei. Bărbatul a povestit în trei pagini cu 10 aliniate, despre condițiile din închisoarea Keskin, din provincia Kırıkkale, de lângă Ankara. 

Bărbatul a declarat că este supus unor interdicții și restricții arbitrare în închisoare. Uğur a subliniat că nu are întotdeauna acces la apă curentă, la alimente de la cantină și nu primește căldură când este vremea rece. Acesta și-a cumpărat din banii proprii pături pentru a se încălzi, dar au fost confiscate de către administația penitenciarului. Mai mult, judecătorului îi este interzis apleze la un avocat.

Hüsamettin Uğur, fost judecător la Curtea Supremă din Turcia alături de familia lui.

Nalan Dilara Uğur, fiica lui Uğur a depus petiții la administrația penitenciarelor și parchetului cu privire la condițiile inumane din închisoare la care a fost supus tatăl ei timp de trei ani, dar niciuna dintre petițiile sale nu a primit un raspuns. Mai mult, de fiecare dată când întreabă autoritățile despre petițiile depuse, administratorii penitenciarului spun că nu au primit nicio petiție.

Dilara a vorbit și despre un apel pe care tatăl ei l-a făcut pentru foștii săi colegi, care fie au fost eliberați din închisoare, fie au fugit în străinătate pentru a evita persecuțiile guvernului. Ea a spus că tatăl ei îi condamnă pe toți membrii judiciari care tac și nu fac nimic pentru  foștii lor colegi de după gratii.

O parte a scrisorii scrise de Hüsamettin Uğur, unde descrie condițiile inumane în care deținuții trăiesc.

În februarie, fostul judecător a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani șase luni, sub acuzația de apartenență la mișcarea Gülen. Uğur a fost reținut la 18 iulie, la trei zile de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie din 2016 și a fost arestat pe 21 iulie. Și-a petrecut primele trei luni de la încarcerarea sa în închisoarea Sincan din Ankara, într-o celulă pe care a împărțit-o cu alții. Ulterior, a fost transferat la închisoarea Keskin, unde a fost ținut într-o celulă, singur, timp de trei ani.

Hüsamettin Uğur a povestit în trei pagini cu 10 aliniate, despre condițiile din închisoarea Keskin, din provincia Kırıkkale, de lângă Ankara. 

Hüsamettin Uğur, născut în1965, a fost procuror din 1993, iar la începutul anului 1999 a fost judecător la Înalta Curte de Justiție și Casație, timp de 12. Uğur a publicat lucrări academic  atât la nivel național  cât și internațional.

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.