Zaman Romania

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Ministerul de interne al Turciei a anunțat, duminică, ridicarea carantinei naționale și relaxarea parțială a măsurilor COVID-19, conform apnews.com

Potrivit ordinului ministerului de interne, Turcia va intra din 17 mai până la 1 iunie în perioada de „normalizare treptată”.

Astfel, centrele comerciale vor putea fi redeschise, însă cafenele și restaurantele vor rămâne închise, dar vor putea oferi servicii de delivery.

Preșcolarii vor merge fizic la școală, iar restul vor continua școala online.

În timpul săptămânii de la ora 21:00 până la 5 dimineața, iar carantina de weekend, rămâne valabilă de vineri până la luni dimineață. De asemenea, vânzarea băuturilor alcoolice rămâne interzisă în weekend.

Noi infecții și decese prin COVID-19 au explodat după ce Turcia a ridicat cele mai multe restricții în martie, determinând guvernul să introducă un blocaj complet la sfârșitul lunii aprilie. A fost cea mai strictă măsură pe care guvernul a luat-o de la începutul pandemiei, în urmă a 60.000 de cazuri noi pe zi.

Statisticile Ministerului Sănătății au arătat 11.472 de cazuri noi raportate sâmbătă și un număr total confirmat de decese de 44.537.