miercuri, decembrie 6, 2023

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Ministerul de interne al Turciei a anunțat, duminică, ridicarea carantinei naționale și relaxarea parțială a măsurilor COVID-19, conform apnews.com

Potrivit ordinului ministerului de interne, Turcia va intra din 17 mai până la 1 iunie în perioada de „normalizare treptată”.

Astfel, centrele comerciale vor putea fi redeschise, însă cafenele și restaurantele vor rămâne închise, dar vor putea oferi servicii de delivery.

Preșcolarii vor merge fizic la școală, iar restul vor continua școala online.

În timpul săptămânii de la ora 21:00 până la 5 dimineața, iar carantina de weekend, rămâne valabilă de vineri până la luni dimineață. De asemenea, vânzarea băuturilor alcoolice rămâne interzisă în weekend.

Noi infecții și decese prin COVID-19 au explodat după ce Turcia a ridicat cele mai multe restricții în martie, determinând guvernul să introducă un blocaj complet la sfârșitul lunii aprilie. A fost cea mai strictă măsură pe care guvernul a luat-o de la începutul pandemiei, în urmă a 60.000 de cazuri noi pe zi.

Statisticile Ministerului Sănătății au arătat 11.472 de cazuri noi raportate sâmbătă și un număr total confirmat de decese de 44.537.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.