joi, aprilie 7, 2022

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Ministerul de interne al Turciei a anunțat, duminică, ridicarea carantinei naționale și relaxarea parțială a măsurilor COVID-19, conform apnews.com

Potrivit ordinului ministerului de interne, Turcia va intra din 17 mai până la 1 iunie în perioada de „normalizare treptată”.

Astfel, centrele comerciale vor putea fi redeschise, însă cafenele și restaurantele vor rămâne închise, dar vor putea oferi servicii de delivery.

Preșcolarii vor merge fizic la școală, iar restul vor continua școala online.

În timpul săptămânii de la ora 21:00 până la 5 dimineața, iar carantina de weekend, rămâne valabilă de vineri până la luni dimineață. De asemenea, vânzarea băuturilor alcoolice rămâne interzisă în weekend.

Noi infecții și decese prin COVID-19 au explodat după ce Turcia a ridicat cele mai multe restricții în martie, determinând guvernul să introducă un blocaj complet la sfârșitul lunii aprilie. A fost cea mai strictă măsură pe care guvernul a luat-o de la începutul pandemiei, în urmă a 60.000 de cazuri noi pe zi.

Statisticile Ministerului Sănătății au arătat 11.472 de cazuri noi raportate sâmbătă și un număr total confirmat de decese de 44.537.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.