28.7 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Turcia : plăcile de înmatriculare ale autoturismelor care poartă literele FG vor fi interzise

Zaman France relatează că autoriutăţile turceşti au hotărît să interzică plăcile de înmatriculare care conţin literele FG , reprezentând în opinia administraţiei  iniţialele  învăţatului religios  Fethullah Gülen faţă de care continuă să se reverse furia preşedintelui Erdogan după puciu-ul rata din 15 iulie faţă de care clericul s-a delimitat negând orice legătură. Cele două litere au fost folosite pentru plăcu ele de înmatriculare de Direcţia polliţiei din anul 2014.

  Conform   Hürriyet,puterea intenţionează să deschidă o anchetă asupra identităţii proprietarilor acestor maşini şi să urmărească „legăturile „ lor eventuale cu mişcarea Hizmet , sau „Feto” acronimul creat pentru a desemna mişcarea inspirată de gânditor.  Palatul de justiţie din Denizili a decis deja imobilizarea vehiculelor de transport care conţin această combinaţie de litere.  ( după Zaman France).

 După cum susţin mulţi analişti şi politicieni de renume, furia lui Erdogan îşi caută mereu forme de expresie cât mai spectaculoase, fiind una „oarbă”. Tactica însă este una gândită îndelung şi anterior, reuşind să deturneze atenţia opiniei publice de la enormele probleme pe care le are regimul Erdogan în acest moment.

   Reamintim faptul că prigoana împotriva adepţilor lui Gulen s-a declanşat cu acuitate după ce învăţatul a atras atenţia preşedintelui în funcţiune asupra implicării sale, a anturajului său şi a familiei în marile afaceri de corupţie de acum câţiva ani, afaceri rămase în suspensie după ce preşedintele turc şi-a aservit justiţia şi organele de resort. C.L.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.