vineri, ianuarie 1, 2021

Turcia : plăcile de înmatriculare ale autoturismelor care poartă literele FG vor fi interzise

Zaman France relatează că autoriutăţile turceşti au hotărît să interzică plăcile de înmatriculare care conţin literele FG , reprezentând în opinia administraţiei  iniţialele  învăţatului religios  Fethullah Gülen faţă de care continuă să se reverse furia preşedintelui Erdogan după puciu-ul rata din 15 iulie faţă de care clericul s-a delimitat negând orice legătură. Cele două litere au fost folosite pentru plăcu ele de înmatriculare de Direcţia polliţiei din anul 2014.

  Conform   Hürriyet,puterea intenţionează să deschidă o anchetă asupra identităţii proprietarilor acestor maşini şi să urmărească „legăturile „ lor eventuale cu mişcarea Hizmet , sau „Feto” acronimul creat pentru a desemna mişcarea inspirată de gânditor.  Palatul de justiţie din Denizili a decis deja imobilizarea vehiculelor de transport care conţin această combinaţie de litere.  ( după Zaman France).

 După cum susţin mulţi analişti şi politicieni de renume, furia lui Erdogan îşi caută mereu forme de expresie cât mai spectaculoase, fiind una „oarbă”. Tactica însă este una gândită îndelung şi anterior, reuşind să deturneze atenţia opiniei publice de la enormele probleme pe care le are regimul Erdogan în acest moment.

   Reamintim faptul că prigoana împotriva adepţilor lui Gulen s-a declanşat cu acuitate după ce învăţatul a atras atenţia preşedintelui în funcţiune asupra implicării sale, a anturajului său şi a familiei în marile afaceri de corupţie de acum câţiva ani, afaceri rămase în suspensie după ce preşedintele turc şi-a aservit justiţia şi organele de resort. C.L.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.