marți, iulie 23, 2024

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023


Guvernul turc a anunțat supraviețuitorilor cutremurelor din 6 februarie că programul de ajutor pentru chirie se va încheia în iulie, conform presei turcești.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

AFAD a declarat în mesajul său că programul a fost planificat să dureze 12 luni, dar se va încheia cu plățile pe luna a 15-a.

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), din opoziție, Veli Ağbaba, a reacționat împotriva deciziei.

„Cum vor plăti chiriașii chiriile, care au crescut deja de cel puțin cinci ori după cutremur, fără asistență pentru chirie? Statul nu trebuie să discrimineze victimele cutremurului și această practică greșită ar trebui abandonată imediat”.

AFAD plătește 5.000 de lire turcești pe lună chiriașilor ale căror case sunt avariate și 7.500 de lire proprietarilor de case.

Din aprilie 2023, Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), administrată de guvern, a oferit asistență pentru chirie chiriașilor ale căror case au fost găsite avariate în urma cutremurelor.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.