miercuri, martie 22, 2023

Turcia: O tânără îngrijitoare găsită mortă în casa unui parlamentar din partidul de la conducere

O tânăra de 23 de ani se presupune că s-a sinucis când se afla în apartamentul lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare, conform ipa.news

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.

Cu toate acestea, fratele lui Nadira, Muhammet Ali Kadirova a declarat că sora sa nu are „niciun motiv” pentru a-și lua propria viață.

„O cunosc foarte bine pe sora mea. Nu ar fi ajut curajul să se împuște.” , a spus Muhammet Ali. Fratele a mai susținut că Șirin Unal a intervenit în procedurile medico-legale care au fost efectuate foarte rapid.  

Avocatul Mujde Tozbey Erden, a declarat portalului de știri Gazete Duvar, că există multe motive, inclusiv lipsa unei investigații suficiente despre moartea lui Kadirova, care a ridicat îndoieli dacă moartea ei a fost de fapt sinucidere.

Poliția din Ankara a dat o declarație, spunând că sinuciderea a avut loc la domiciliul lui Unal, unde soția, fiica și un alt îngrijitor au fost prezenți la momentul incidentului. Poliția susține că toate probele colectate la fața locului, inclusiv biletul lăsat de tânără înainte de sinucidere sunt atașate la caz.

Până în prezent, nu există nicio declarație a parlamentarului Sirin Unal despre acest incident.

Moartea tinerei a ajuns pe agenda parlamentară
Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP)

Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP) a adresat o serie de întrebări ministrului Justiției, Abdülhamit Gül. Kadıgil a subliniat că în rândul publicului există suspiciunea că incidentul ar putea fi acoperit, deoarece s-a întâmplat în casa parlamentarului AKP.

„Utilizatorii de social media și mijloacele media au exprimat deseori suspiciuni că incidentul poate fi omor, nu sinucidere.”, a adăugat Sera Kadıgil.

„Este deosebit de important ca toate aspectele incidentului să fie cercetate în detaliu și ca publicul să fie informat pe deplin cu privire la evoluții, fără cenzură, atât pentru a ușura conștiința publică, cât și pentru a proteja demnitatea și onoarea persoanelor care fac obiectul acuzațiilor.“, a subliniat parlamentarul CHP.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...