sâmbătă, septembrie 25, 2021

Turcia: O tânără îngrijitoare găsită mortă în casa unui parlamentar din partidul de la conducere

O tânăra de 23 de ani se presupune că s-a sinucis când se afla în apartamentul lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare, conform ipa.news

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.

Cu toate acestea, fratele lui Nadira, Muhammet Ali Kadirova a declarat că sora sa nu are „niciun motiv” pentru a-și lua propria viață.

„O cunosc foarte bine pe sora mea. Nu ar fi ajut curajul să se împuște.” , a spus Muhammet Ali. Fratele a mai susținut că Șirin Unal a intervenit în procedurile medico-legale care au fost efectuate foarte rapid.  

Avocatul Mujde Tozbey Erden, a declarat portalului de știri Gazete Duvar, că există multe motive, inclusiv lipsa unei investigații suficiente despre moartea lui Kadirova, care a ridicat îndoieli dacă moartea ei a fost de fapt sinucidere.

Poliția din Ankara a dat o declarație, spunând că sinuciderea a avut loc la domiciliul lui Unal, unde soția, fiica și un alt îngrijitor au fost prezenți la momentul incidentului. Poliția susține că toate probele colectate la fața locului, inclusiv biletul lăsat de tânără înainte de sinucidere sunt atașate la caz.

Până în prezent, nu există nicio declarație a parlamentarului Sirin Unal despre acest incident.

Moartea tinerei a ajuns pe agenda parlamentară
Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP)

Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP) a adresat o serie de întrebări ministrului Justiției, Abdülhamit Gül. Kadıgil a subliniat că în rândul publicului există suspiciunea că incidentul ar putea fi acoperit, deoarece s-a întâmplat în casa parlamentarului AKP.

„Utilizatorii de social media și mijloacele media au exprimat deseori suspiciuni că incidentul poate fi omor, nu sinucidere.”, a adăugat Sera Kadıgil.

„Este deosebit de important ca toate aspectele incidentului să fie cercetate în detaliu și ca publicul să fie informat pe deplin cu privire la evoluții, fără cenzură, atât pentru a ușura conștiința publică, cât și pentru a proteja demnitatea și onoarea persoanelor care fac obiectul acuzațiilor.“, a subliniat parlamentarul CHP.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire