sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: O tânără îngrijitoare găsită mortă în casa unui parlamentar din partidul de la conducere

O tânăra de 23 de ani se presupune că s-a sinucis când se afla în apartamentul lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare, conform ipa.news

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.

Cu toate acestea, fratele lui Nadira, Muhammet Ali Kadirova a declarat că sora sa nu are „niciun motiv” pentru a-și lua propria viață.

„O cunosc foarte bine pe sora mea. Nu ar fi ajut curajul să se împuște.” , a spus Muhammet Ali. Fratele a mai susținut că Șirin Unal a intervenit în procedurile medico-legale care au fost efectuate foarte rapid.  

Avocatul Mujde Tozbey Erden, a declarat portalului de știri Gazete Duvar, că există multe motive, inclusiv lipsa unei investigații suficiente despre moartea lui Kadirova, care a ridicat îndoieli dacă moartea ei a fost de fapt sinucidere.

Poliția din Ankara a dat o declarație, spunând că sinuciderea a avut loc la domiciliul lui Unal, unde soția, fiica și un alt îngrijitor au fost prezenți la momentul incidentului. Poliția susține că toate probele colectate la fața locului, inclusiv biletul lăsat de tânără înainte de sinucidere sunt atașate la caz.

Până în prezent, nu există nicio declarație a parlamentarului Sirin Unal despre acest incident.

Moartea tinerei a ajuns pe agenda parlamentară
Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP)

Sera Kadıgil, parlamentar din partidul Partidului Republican al Poporului (CHP) a adresat o serie de întrebări ministrului Justiției, Abdülhamit Gül. Kadıgil a subliniat că în rândul publicului există suspiciunea că incidentul ar putea fi acoperit, deoarece s-a întâmplat în casa parlamentarului AKP.

„Utilizatorii de social media și mijloacele media au exprimat deseori suspiciuni că incidentul poate fi omor, nu sinucidere.”, a adăugat Sera Kadıgil.

„Este deosebit de important ca toate aspectele incidentului să fie cercetate în detaliu și ca publicul să fie informat pe deplin cu privire la evoluții, fără cenzură, atât pentru a ușura conștiința publică, cât și pentru a proteja demnitatea și onoarea persoanelor care fac obiectul acuzațiilor.“, a subliniat parlamentarul CHP.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.