Zaman Romania

Turcia: O campanie a pus victimele cutremurului în concediu fără plată

Sindicatul lucrătorilor din magazine și piețe (Store Market-Sen) a anunțat că o compania a pus victime ale cutremurului în concediu fără plată, conform Gazete Duvar.

Într-un comunicat de coordonare a lucrătorilor Store Market-Sen A101, lucrătorii A101 din din Hatay și din alte provincii din zona cutremurului au declarat că au suferit mari pierderi financiare și și-au pierdut casele și locurile de muncă după cutremur.

„Nu au nicio importanță”

Lucrătorii din provinciile afectate de cutremur au fost puși în concediu plătit până pe 18 februarie și li s-au oferit oportunitatea să lucreze într-un magazin A101 dintr-o altă provincie.

„Lucrătorii vor încerca să meargă să-și găsească un loc de muncă într-un alt oraș și vor încerca să-și mențină viața în același timp. Chiar și în urma acestui cutremur, angajatorii nu au nicio importanță pentru ei. În acest caz, muncitorilor li se spune: ⟨Magazinul nu este demolat, fie continuați să lucrați, fie găsiți alt magazin⟩”, se arată în comunicat.

Sindicatul a cerut de la A101 să se efectueze imediat controale și să se ia măsuri de precauție pentru siguranța lucrătorilor din magazinele avariate de cutremur.

Turcia a adoptat o legislație la începutul pandemiei care permitea angajatorilor să plaseze lucrătorii în concediu fără plată, care apoi au fost li s-au oferit „ajutor în numerar” de către stat.