duminică, noiembrie 29, 2020

Turcia: Nu a venit la muncă timp de 4 ani pentru că este “specialist FETO”

Angajat al primăriei Ankara a primit salariu timp de patru ani fără să se prezinte la muncă, motivând că este “specialist în organizația FETO”, cunoscută și sub numele Mișcarea Gulenistă.

Primarul General al capitalei, Mansur Yavaș a declarat săptămâna, că persoana care s-a prezentant ca ”specialist FETO” a primit salariu de la primărie timp de patru ani fără să vină la serviciu.

„Pentru el s-a făcut o carte de vizită. Acesta este motivul pentru care nu vine la muncă”, a declarat edilul Yavaș, la ședința de Consiliul General.

Çetin Acar a primit în decursul celor patru ani un salariu în valoare de  270.000 de lire (47.400 dolari) , conform jurnalistului turc, İsmail Saymaz, care a investigat cazul.

Mai mult, Primăria a întrebat despre această situație și la Servicile de Informații Turce (MIT). „Noi nu o cunoaștem această persoană”, au răspuns reprezentații MIT, în scris, potrivit jurnalistului Saymaz.

 „Am post rugat de conducerea primăriei’’

După acuzații, Çetin Acar a povestit reporterului portalului Independent Turkey, cum a ajuns să lucreze la Primăria Ankara. Bărbatul s-a apărat spunând că fostul primar din partidul de la guvernare, AKP, Melih Gökçek i-a oferit job-ul.

„Melih Gökçek a spus celor de la primărie că<<Acest prieten este important pentru noi. Să îi dați salariul. El trebuie să lucreze în continuare la noi>>”a explicat Acar.

„Acest lucru a continuat până când a fost ales Mansur Yavaș, în martie 2019. Mi-au redus salariul în septembrie. Ultimul salariu pe care l-am primit de la primărie a fost de 6 mii 282 de lire turcești (1100 dolari).” s-a apărat „specialistul FETO”

Procurorii i-au cerut ajutorul

Cetin Acar a mai declarat că a fost chemat de Procuratura Generală Ankara pentru a face un studiu cu titlul „ Care sunt caracteristicile FETO?”. Bărbatul ar fi scris un studiu care cuprinde 33 de articole, pe care l-a publicat ca o carte după puciul eșuat din 2016, urmând să mai scrie încă șase cărți.

Pe lângă, Acar s-a implicat ca „specialist FETO”, în anchetele deschise pentru susținătorii Mișcării Gulen.

Personajul a devenit cunoscut în perioada de tensiune între președintele turciei Reccep Erdogan și clericul Fethullah Gülen din 2013. El s-a făcut renumit prin analizele despre simpatizanții Mișcării Gulen la canalele de televiziune pro-guvernamentale.


COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.