Zaman Romania

Turcia! Nou record de temperatură. 50 de grade în orașul afectat de cutremurul din februarie

Turcia a doborât un nou record național de temperaturi înalte, ajugând la 50 de grade în provincia grav afectată de cutremur din februarie 2023, conform Gazete Duvar.

Districtul Hassa, din sud-estul provinciei Hatay, pe 14 august, a doborât recordul național pentru cea mai ridicată temperatură, atingând 50 de grade Celsius

Acest record a fost deținut anterior timp de trei ani de districtul Cizre, din estul Şırnak cu 49,1°C, din 2021.

După Hassa, districtul Siverek din sud-estul provinciei Urfa a atins 48,5°C, urmat îndeaproape de districtul Kozan, din sudul provinciei Adana, la 48,4°C.

Anterior, Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei (MGM) a anunțat că temperaturile vor fi cu 6-10°C peste valorile normale sezoniere, cu excepția Marmara și a coastei Mării Egee, în timpul săptămânii. MGM a declarat că temperaturile medii vor fi mai mari de 40°C în toată regiunea cutremurului.

Hatay este una dintre provinciile cele mai afectate de cutremurul din 6 februarie și au fost lovită de o căldura extremă vara aceasta. În timp ce cei care locuiesc în oraș se confruntă cu o lipsă mare de apă, oamenii trebuie să aștepte la cozi mult timp pentru a avea acces la apă de la ONG-uri și agenții guvernamentale.