sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Ministrul de interne ar dori să fie jurnalist criticând jurnalismul

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, a susținut că jurnalismul nu se mai face în mod corespunzător în Turcia, motiv pentru care ar dori să devină jurnalist dacă ar putea „renunța la tot”, a informat Gazete Duvar.

Ministrul a criticat jurnalismul, pe12 decembrie, în cadrul unui interviu de emisiune radio difuzat la Radyo D, argumentând că politicienii au „luxul” de a greși, în timp  jurnaliști nu pot greși.

„Sunt unul dintre politicienii care critică cel mai mult profesia de jurnalism. Un jurnalist nu are luxul de a greși.Noi avem, dar ei nu.Membrii mass-media sunt acum foarte relaxați. Aș vrea să renunț la tot și să fac jurnalism. Nu vă pot spune câte probleme trebuie criticate și corectate astăzi ”, a spus Soylu.

Soylu a mai spus că jurnalismul de investigație este „aproape inexistent” în Turcia.

„Există unii jurnaliști orbiți ideologic; ei nu pot vedea ce este corect. Orice am spune [guvernul], ei ne declară nuli. Nu-i putem convinge. Nu mă pot ocupa de ele, dar am citit ce scriu; Trebuie să știu ce fel de stare psihologică se află ”, a spus el.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,