Zaman Romania

Turcia: Luna decembrie a anului 2022, cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani

Luna decembrie a anului 2022 a fost cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani, indică Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei, citat de Hurriyet Daily News.

Temperatura medie în decembrie 2022 a crescut cu 3,2 grade și a ajuns la 8 grade, această valoare fiind cea mai mare din ultimii 52 de ani.

Serviciul a amintit că temperatura medie între decembrie 1991 și decembrie 2020 a fost de 4,8 grade Celsius.

A doua cea mai mare medie a lunii decembrie a fost înregistrată în 2010,  temperatura crescând la 7,8 grade.

Temperaturile pe regiuni

Pe lângă datele de temperatură pentru ultima lună a anului 2022 în toată țara, declarația biroului a inclus și valorile temperaturii pe regiune și comparație cu anii precedenți.

Deși temperatura medie a regiunii Marmara este de 7 grade, temperatura medie în decembrie anul trecut a fost de 10,3 grade.

Temperatura medie a Regiunii Egee în decembrie 2022 a fost de 10,8, ceea ce înseamnă că media a crescut cu aproximativ 3 grade anul trecut, în timp ce temperatura medie în Regiunea Mediterană, care a fost de 9,1 grade în anii precedenți, a ajuns la 11,8 grade.

Chiar și în decembrie și în primele zile ale noului an, locuitorii regiunii mediteraneene și turiștii care vizitează regiunea s-au bucurat de vremea călduroasă.

Regiunea Anatoliană de Sud-Est a fost una dintre regiunile în care temperatura medie a crescut cel mai mult, întrucât temperatura medie în ultima lună a urcat de la 6,4 grade la 9,2 grade.