vineri, aprilie 19, 2024

TURCIA L-A ELIBERAT PE JURNALISTUL ŞAHIN ALPAY DUPĂ 20 DE LUNI DE DETENȚIE

Jurnalistul turc Şahin Alpay a fost eliberat sâmbătă după 20 de luni de închisoare şi a fost plasat în arest la domiciliu, la câteva ore după ce cea mai înaltă instanță a țârii a decis în favoarea jurnalistului, spunând că drepturile lui au fost încălcate şi a ordonat eliberarea lui, relatează agenția DPA.

Cotidianul Hurriyet a publicat fotografii cu Şahin Alpay (74 de ani), înconjurat de familie, după eliberarea jurnalistului.

alpayAlpay, care face încă obiectul unui proces, a fost arestat după tentativa eşuată de puci din 2016. Guvernul a afirmat că în spatele puciului s-a aflat mişcarea clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA. Alpay scria în acea vreme pentru cotidianul Zaman, publicaţie emblematică a mişcării Gulen.

Potrivit unor organizații pentru drepturile omului, aproximativ 150 de reprezentanți ai media se află în închisoare în Turcia, situată pe locul 155, din cele 180 de țâri, în clasamentul asociației Reporteri fără Frontiere privind libertatea presei. (AGERPRES)

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.