joi, aprilie 22, 2021

Turcia introduce aplicația mobilă pentru a urmări călătorii inter-regio

Călătorii inter-regio vor fi urmăriți cu ajutorul unei aplicații mobile, ca măsură pentru a preveni răspândirea COVID-19, a declarat Ministrul turc al Sănătății, citat de Hurriyet Daily.

Într-o conferință de presă pe 20 mai, ministrul Fahrettin Koca a anunțat noua decizie în lupta cu pandemia coronavirus. 

„Nu se știe deocamdată când se va stăvili focarul. Aplicația mobilă a Ministerului Sănătății va fi folosită pentru a urmări călătoriile inter-regionale” a explicat ministrul.

Cetățenii vor folosi codul din aplicație pentru a arăta că nu sunt bolnavi sau că nu poartă virusul, astfel, vor putea urca la bordul avioanelor și trenurilor din Turcia.

De asemenea, ministrul a adăugat că Turcia va porni sezonul turismului de sănătate, iar zborurile charter pot fi aranjate în funcție de cerere.

În plus, Koca a spus că guvernul turc intenționează să testeze și pasagerii veniți din străinătate pe aeroporturi și la granițele terestre.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,