luni, ianuarie 18, 2021

Turcia introduce aplicația mobilă pentru a urmări călătorii inter-regio

Călătorii inter-regio vor fi urmăriți cu ajutorul unei aplicații mobile, ca măsură pentru a preveni răspândirea COVID-19, a declarat Ministrul turc al Sănătății, citat de Hurriyet Daily.

Într-o conferință de presă pe 20 mai, ministrul Fahrettin Koca a anunțat noua decizie în lupta cu pandemia coronavirus. 

„Nu se știe deocamdată când se va stăvili focarul. Aplicația mobilă a Ministerului Sănătății va fi folosită pentru a urmări călătoriile inter-regionale” a explicat ministrul.

Cetățenii vor folosi codul din aplicație pentru a arăta că nu sunt bolnavi sau că nu poartă virusul, astfel, vor putea urca la bordul avioanelor și trenurilor din Turcia.

De asemenea, ministrul a adăugat că Turcia va porni sezonul turismului de sănătate, iar zborurile charter pot fi aranjate în funcție de cerere.

În plus, Koca a spus că guvernul turc intenționează să testeze și pasagerii veniți din străinătate pe aeroporturi și la granițele terestre.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...