Zaman Romania

Turcia introduce a 4-a doză de vaccin lucrătorilor în sănătate și grupurilor prioritare

Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că lucrătorii din domeniul sănătății și grupurile prioritare sunt acum eligibili pentru a primi a patra doză din vaccinul COVID-19, conform Turkish Minutes.

Persoanele din aceste grupuri care au făcut anterior două doze de CoronaVac produsă din China, urmate de o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech, vor putea primi încă o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech.

Ministerul Sănătății a început, pe 1 iulie, să ofere o a treia doză de vaccinuri COVID-19 pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani și lucrătorii din domeniul sănătății care anterior aveau două doze ca parte a campaniei sale de vaccinare.

În primele etape ale campaniei sale de vaccinare, Turcia a folosit CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinovac, pentru a vaccina atât persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, cât și profesioniștii din domeniul sănătății.

Vaccinul chinez s-a dovedit mai târziu a fi mai puțin eficient împotriva coronavirusului, iar autoritățile sanitare turce au decis să vaccineze aceste persoane cu Pfizer / BioNTech.

Deși câteva țări încep să ofere o a treia doză de vaccin grupurilor vulnerabile, Turcia este prima țară care oferă o a patra doză.