Zaman Romania

Turcia interzice călătoriile din 5 țări africane din cauza noii variante Omicron

Turcia a impus o interdicție de călătorie din cinci țări africane după apariția unei noi variante de coronavirus, conform ministerului sănătății, citat de Turkish Minutes.

Fahrettin Koca a anunțat ministrul într-o postare pe Twitter.

„Călătoriile din Botswana, Republica Africa de Sud, Mozambic, Namibia și Zimbabwe către țara noastră prin toate punctele noastre de trecere a frontierei terestre, aeriene, maritime și feroviare nu vor fi permise începând din această seară”, se arată în postare.

Noua tulpină de coronavirus din Africa de Sud,  „Omicron” și desemnată,vineri, drept „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Vestea variantei, care are un număr dublu de mutații față de varianta Delta, stârnește deja temeri în întreaga lume, deși doar câteva zeci de cazuri au fost identificate până acum.

Turcia a administrat aproximativ 120 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19, în principal Coronavac și Pfizer-BioNTech din China, 56,1 milioane de oameni primind o doză, aproximativ 50,3 milioane primind două doze și 12 milioane primind o a treia.