marți, decembrie 5, 2023

Turcia în top 3 în lume în raportul distribuției inegală a bogăției

Turcia s-a clasat în top 3 din 161 de țări, în clasamentul general al distribuției inegale a bogăției, conform Bianet.org

Potrivit unui nou raport Oxfam, 1 la sută din populație deține 41 la sută din bogăția totală a țării.

Clasamentul general al Turciei în indice, în comparație cu alte țări este cel mai scăzut. În plus, când vine vorba de cheltuieli sociale, Turcia are una dintre cele mai joase indice.

În ceea ce privește Turcia, raportul a indicat că se numără printre ultimele 10 țări în ceea ce privește drepturile sindicale. În plus, când vine vorba de naștere, concediu de paternitate rămâne limitat la câteva zile, iar femeile pot primi doar 2/3 din salariu în timpul concediului de maternitate.

Turcia și-a majorat impozitul pe profit și cotele de impozit pe venit în ultimii doi ani, însă cotele de colectare a acestor impozite sunt slabe (17 la sută, respectiv 16 la sută). Prin urmare, efectul impozitelor asupra reducerii inegalității este încă scăzut, marcând Turcia la un nivel scăzut pe locul 114 în această categorie.

Când vine vorba de raportul dintre salariul minim și produsul intern brut pe cap de locuitor. Turcia a cunoscut o scădere severă, deoarece raportul dintre salariul minim și venitul intern brut pe cap de locuitor a scăzut de la 60% la 50% în ultimii doi ani.

Sărăcia la un nivel record

Conform Indexului 2022 al angajamentelor pentru reducerea inegalității (Indexul CRI) al Oxfam și Development Finance International (DFI), inegalitățile economice au explodat atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare în timpul pandemiei începând cu 2020.

 Majoritate a țărilor și-au redus cheltuielile pentru sănătate , educație și protecție socială, în ciuda celei mai grave crize de sănătate din ultimul secol.

Indicele 2022 de angajament pentru reducerea inegalității (CRI) acoperă politicile și acțiunile de cheltuieli, taxe și de muncă ale 161 în perioada 2020-2022, primii doi ani ai pandemiei. În această perioadă, sărăcia a crescut la un nivel record, iar muncitorii s-au luptat cu creșteri fără precedent de prețuri. 143 din 161 de țări au menținut cotele de impozitare pentru cei mai bogați la același nivel, în timp ce 11 țări le-au redus.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade