vineri, aprilie 19, 2024

Turcia în top 3 în lume în raportul distribuției inegală a bogăției

Turcia s-a clasat în top 3 din 161 de țări, în clasamentul general al distribuției inegale a bogăției, conform Bianet.org

Potrivit unui nou raport Oxfam, 1 la sută din populație deține 41 la sută din bogăția totală a țării.

Clasamentul general al Turciei în indice, în comparație cu alte țări este cel mai scăzut. În plus, când vine vorba de cheltuieli sociale, Turcia are una dintre cele mai joase indice.

În ceea ce privește Turcia, raportul a indicat că se numără printre ultimele 10 țări în ceea ce privește drepturile sindicale. În plus, când vine vorba de naștere, concediu de paternitate rămâne limitat la câteva zile, iar femeile pot primi doar 2/3 din salariu în timpul concediului de maternitate.

Turcia și-a majorat impozitul pe profit și cotele de impozit pe venit în ultimii doi ani, însă cotele de colectare a acestor impozite sunt slabe (17 la sută, respectiv 16 la sută). Prin urmare, efectul impozitelor asupra reducerii inegalității este încă scăzut, marcând Turcia la un nivel scăzut pe locul 114 în această categorie.

Când vine vorba de raportul dintre salariul minim și produsul intern brut pe cap de locuitor. Turcia a cunoscut o scădere severă, deoarece raportul dintre salariul minim și venitul intern brut pe cap de locuitor a scăzut de la 60% la 50% în ultimii doi ani.

Sărăcia la un nivel record

Conform Indexului 2022 al angajamentelor pentru reducerea inegalității (Indexul CRI) al Oxfam și Development Finance International (DFI), inegalitățile economice au explodat atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare în timpul pandemiei începând cu 2020.

 Majoritate a țărilor și-au redus cheltuielile pentru sănătate , educație și protecție socială, în ciuda celei mai grave crize de sănătate din ultimul secol.

Indicele 2022 de angajament pentru reducerea inegalității (CRI) acoperă politicile și acțiunile de cheltuieli, taxe și de muncă ale 161 în perioada 2020-2022, primii doi ani ai pandemiei. În această perioadă, sărăcia a crescut la un nivel record, iar muncitorii s-au luptat cu creșteri fără precedent de prețuri. 143 din 161 de țări au menținut cotele de impozitare pentru cei mai bogați la același nivel, în timp ce 11 țări le-au redus.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.