duminică, iulie 25, 2021

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează  Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Conform raportului Media Research Association (MEDAR, unele  dintre problemele femeilor care lucrează în mass-media sunt volumul de muncă disproporționat în comparație cu bărbații, agresiunea la locul de muncă, hărțuirea sexuală și lipsa securității locului de muncă. 

Mai multe jurnaliste susțin că industria este foarte sexistă și că există o opinie larg răspândită că doar bărbații pot fi jurnaliști. 

„Suntem respinse  de niște mijloace de informare în masă și ni se  spune că suntem femei pe care nu ne le pot trimite pentru a acoperi știrile noaptea sau în zone nesigure”,susține o jurnalistă din sudul orașului Antalya.

De asemenea, o altă femeie care lucrează în Ankara a declarat că femeile s-au confruntat cu întrebări legate de viața lor privată în interviurile de angajare. Dacă erau căsătorite sau aveau copii, erau respinse imediat. Concediul de maternitate a fost, de asemenea, o mare problemă pentru angajatori.

Autocenzura: Presiunile guvernului turc

Pe lângă toate acestea, jurnalistele  se luptă și cu represiunile guvernului turc. O jurnalistă care a rămas anonimă a povestit că trebuie să  meargă la secția de poliție o dată pe săptămână pentru a fi interogată pentru că primarul pro-guvernamental a depus în mod repetat plângeri împotriva ei.

O altă jurnalistă din orașul sudic Mersin a amintit că primăria și poliția locală i-au urmărit îndeaproape ziarul și a trimis avertismente când scria ceva critic la adresa  guvernului. 

„Acest lucru devenise atât de frecvent, încât după ceva timp am început să ne autocenzurăm”, exlamă jurnalistă.

Potrivit unui raport publicat de Uniunea Jurnaliștilor Turci (TGS) și de Comisia LGBTI, jurnalismul este o zonă dominată de bărbați în Turcia. Raportul a spus că 61% dintre femeile jurnaliste au fost intimidate și agresate. Majoritatea jurnaliștilor de sex feminin au mai spus că căsătoria și maternitatea au însemnat chiar  sfârșitul carierei lor.

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...