joi, decembrie 31, 2020

Turcia: Erdoğan a fost avertizat despre focarul global cu un an înainte de pandemia coronavirus

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a fost avertizat de pericolul unei  epidemii globale cu aproape un an înaintea focarului mortal de coronavirus care a adus lumea în impas, a scris duminică, cronicarul, Ahmet Tan, pentru ziarul turcesc, Cumhuriyet.

Conform jurnalistului, în urmă cu 11 luni jumătate înainte de pandemia COVID-19, președintele turc a înregistrat un memorandum.

Memorandumul prezidențial al lui Erdoğan 2019/5, care a fost publicat pe 12 aprilie 2019, a indicat apariția unui „nou tip de gripă” transmisibil ușor.

„Se vor lua toate măsurile de precauție pentru a nu exista obstacole în această perioadă pandemică”,  se arată  în memorandum.

De asemenea, alături de memorandum se afla și un plan, numit „Planul național de pregătire pentru gripa pandemică”,  care va fi coordonat cu Ministerul Sănătății pentru a furniza servicii eficiente tuturor instituțiilor publice.

Turcia a fost ultima economie majoră care a raportat focarul, confirmând primul pacient COVID-19 pe  11 martie. Numărul de cazuri  a ajuns de atunci până acum la 1.236 de infectați și 30 de persoane decedate în urma infectării cu coronavirus.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.