vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Erdoğan a fost avertizat despre focarul global cu un an înainte de pandemia coronavirus

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a fost avertizat de pericolul unei  epidemii globale cu aproape un an înaintea focarului mortal de coronavirus care a adus lumea în impas, a scris duminică, cronicarul, Ahmet Tan, pentru ziarul turcesc, Cumhuriyet.

Conform jurnalistului, în urmă cu 11 luni jumătate înainte de pandemia COVID-19, președintele turc a înregistrat un memorandum.

Memorandumul prezidențial al lui Erdoğan 2019/5, care a fost publicat pe 12 aprilie 2019, a indicat apariția unui „nou tip de gripă” transmisibil ușor.

„Se vor lua toate măsurile de precauție pentru a nu exista obstacole în această perioadă pandemică”,  se arată  în memorandum.

De asemenea, alături de memorandum se afla și un plan, numit „Planul național de pregătire pentru gripa pandemică”,  care va fi coordonat cu Ministerul Sănătății pentru a furniza servicii eficiente tuturor instituțiilor publice.

Turcia a fost ultima economie majoră care a raportat focarul, confirmând primul pacient COVID-19 pe  11 martie. Numărul de cazuri  a ajuns de atunci până acum la 1.236 de infectați și 30 de persoane decedate în urma infectării cu coronavirus.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii