miercuri, februarie 1, 2023

Turcia: Erdoğan a fost avertizat despre focarul global cu un an înainte de pandemia coronavirus

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a fost avertizat de pericolul unei  epidemii globale cu aproape un an înaintea focarului mortal de coronavirus care a adus lumea în impas, a scris duminică, cronicarul, Ahmet Tan, pentru ziarul turcesc, Cumhuriyet.

Conform jurnalistului, în urmă cu 11 luni jumătate înainte de pandemia COVID-19, președintele turc a înregistrat un memorandum.

Memorandumul prezidențial al lui Erdoğan 2019/5, care a fost publicat pe 12 aprilie 2019, a indicat apariția unui „nou tip de gripă” transmisibil ușor.

„Se vor lua toate măsurile de precauție pentru a nu exista obstacole în această perioadă pandemică”,  se arată  în memorandum.

De asemenea, alături de memorandum se afla și un plan, numit „Planul național de pregătire pentru gripa pandemică”,  care va fi coordonat cu Ministerul Sănătății pentru a furniza servicii eficiente tuturor instituțiilor publice.

Turcia a fost ultima economie majoră care a raportat focarul, confirmând primul pacient COVID-19 pe  11 martie. Numărul de cazuri  a ajuns de atunci până acum la 1.236 de infectați și 30 de persoane decedate în urma infectării cu coronavirus.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.